x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Domnule preşedinte, nu mai păcăliţi pe nimeni"

Dan Voiculescu: "Domnule preşedinte, nu mai păcăliţi pe nimeni"

20 Sep 2010   •   00:00
Dan Voiculescu: "Domnule preşedinte, nu mai păcăliţi pe nimeni"

Dan Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului, a depus ieri la Senat o declaraţie politică în care îi propune preşedintelui Traian Băsescu un exerciţiu de sinceritate, cu ocazia mesajului pe care şeful statului îl va prezenta astăzi în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

Redăm integral textul acestei declaraţii:

Test de sinceritate
pentru preşedintele Băsescu

La data de 21 septembrie 2010, preşedintele Traian Băsescu se va adresa Parlamentului. În acest context, consider că este oportun ca şi membrii Opoziţiei să adreseze, la rândul lor, un mesaj preşedintelui Băsescu, pentru a preveni deturnarea atenţiei publice de la problemele acute ale societăţii româneşti.

"Mesaj adresat domnului Traian Băsescu, Preşedintele României.
Domnule Preşedinte,
Vă pregătiţi să prezentaţi un mesaj Parlamentului referitor la realizările dumneavoastră. Efortul este inutil. Întreaga naţiune se confruntă zilnic cu aceste «realizări».
Iată câteva dintre cifrele mandatului dumneavoastră:
1. Peste 90% din români cred că România merge într-o direcţie greşită.
2. Peste 10% - nivelul real al şomajului.
3. Peste 8% - inflaţia prognozată pentru anul în curs.
4. Peste 150.000 de firme închise în perioada 2009-2010.
5. Peste 15% - prăbuşirea economiei naţionale în ultimii doi ani.
6. 25% - reducerea salariilor bugetarilor. Peste 10% - reducerea valorii reale a pensiilor ca efect al inflaţiei înregistrate în 2009 şi 2010.
7. 1.600 de şcoli închise. Peste 150 de spitale vor fi închise până la sfârşitul acestui an.
8. Peste 20 miliarde de euro - nivelul economiei subterane, conform evaluărilor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică.
9. 87 de miliarde de euro datoria externă a României.
10. Zero cazuri semnificative de corupţie sancţionate prin sentinţe definitive şi irevocabile.
Aşadar, domnule Preşedinte, vă cunoaştem bine realizările. Ştim, veţi încerca noi diversiuni, veţi propune noi proiecte, veţi inventa noi duşmani ai poporului şi vă veţi plânge că lucrurile nu merg din cauza Opoziţiei, a presei, a climei şi a crizei mondiale. Nu ne interesează demagogia dumneavoastră. Nu mai păcăliţi pe nimeni.
Dacă totuşi doriţi să captaţi interesul Parlamentului şi al naţiunii române, răspundeţi punctual la următoarele întrebări:
1. Cum distribuiţi suma de 800 de lei - salariul unui profesor debutant/medic - pentru supravieţuirea unei familii formate din doi adulţi şi doi copii (chirie, întreţinere, hrană, îmbrăcăminte)?
2. Cum distribuiţi suma de 700 de lei - pensia medie -pentru supravieţuirea unui pensionar (întreţinere, hrană, medicamente, îmbrăcăminte)?
3. Susţineţi impozitarea pensiilor sub 1.000 de lei, indiferent care sunt consecinţele sociale ale acestei măsuri?
4. Care sunt măsurile de relansare economică (nu de austeritate!) promovate de Guvernul pe care îl susţineţi deschis şi care a fost efectul concret al acestor măsuri?
5. În momentul în care aţi anunţat şi susţinut măsurile de reducere a pensiilor şi salariilor, plasându-vă în conflict direct cu societatea românească, nu aţi încălcat art. 80 din Constituţie care vă conferă rolul de «mediator între stat şi societate»?
6. Nu consideraţi că, prin sprijinul politic explicit acordat PDL şi prin implicarea directă în deciziile interne ale acestui partid, aţi încălcat art. 84 din Constituţie care prevede că, «în timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată»?
7. Prin atacurile constante îndreptate exclusiv împotriva instituţiilor de presă care vă critică, nu încălcaţi flagrant libertatea de exprimare consacrată de art. 30 din Constituţie?
8. De câte ori aţi discutat cu Procurorul General şi Procurorul-şef al DNA de la începutul acestui an?
9. De câte ori aţi discutat cu şefii serviciilor secrete din România de la începutul acestui an?
10. Aţi primit înregistrări ale unor convorbiri private purtate de politicieni din Opoziţie?

Domnule Preşedinte, după atâţia ani de minciuni, este foarte necesar şi un exerciţiu de sinceritate".

Dan Voiculescu

×
Subiecte în articol: politic