x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Pana aici!"

Dan Voiculescu: "Pana aici!"

13 Ian 2005   •   00:00

POLITIC
Dan Voiculescu, liderul PUR, a reafirmat ieri ca nu a avut nici o legatura cu fosta Securitate si nici cu presupusele conturi ale lui Ceausescu. El a dat publicitatii o scrisoare pe aceasta tema, adresata presei.
DANA PICIU

ULTIMA DISCUTIE. Dan Voiculescu a spus ca este pentru ultima data cand mai discuta despre acuzatiile nefondate la adresa sa cu ziaristii si ca de acum incolo aceste subiecte vor fi tratate exclusiv de grupul de juristi ai partidului
Liderul umanist a dat publicitatii o scrisoare adresata presei pe care o prezentam integral.

"Pana aici! Romanii au o vorba: in pomul care nu rodeste nu da nimeni cu pietre. Asa este! M-am convins personal de acest lucru. In Romania, sa ai propria ta afacere de succes, sa fii propriul tau stapan, sa reusesti sa te impui si in politica, deranjeaza.

Ani la randul am suportat atat eu, cat mai ales familia mea, reluarea la nesfarsit a unor acuze nefondate in incercarea disperata de a ma denigra. De a improsca cu noroi in tot ce am realizat eu in viata, in tot ce am construit in ani de munca.

In numele meu, in numele familiei mele, in semn de respect fata de echipa mea, am decis ca e momentul sa actionez si sa fac ca atacurile sa inceteze.

Iata de ce vin astazi in fata opiniei publice si declar raspicat:
Pana aici!
Unu: Nu am fost securist, nici macar colaborator, nu am facut nici un fel de politie politica!
Doi: N-am nici o legatura, dar absolut nici una, cu conturile lui Ceausescu.

Si acum sa le luam pe rand:
Unu. Dupa cum v-am promis ca va prezint cat mai curand si, din pacate, n-a tinut de mine, ci de raspunsul unor institutii abilitate ale statului, am prezentat astazi, 13 ianuarie 2005, intr-o conferinta de presa, documentele care dovedesc neimplicarea mea in structurile fostei Securitati.
Doi. Declar inca o data ca n-am nici o legatura, dar absolut nici una, cu conturile lui Ceausescu. Sunt constient ca e un subiect care atrage. Dar nu inteleg de ce, periodic, trebuie sa suport calomnii din partea unor oameni care asociaza, aluziv, acest subiect cu mine.

Reamintesc ca am castigat toate procesele pe care le-am intentat diversilor calomniatori, atat din tara, cat si din strainatate.

Mai nou, a devenit Voiculescu sursa tuturor relelor din societatea romaneasca. Am fost consternat de articolul prin care prestigiosul cotidian Financial Times imi ataca virulent imaginea publica, cu atat mai mult cu cat am raspuns cu transparenta totala intrebarilor unui trimis al acestei publicatii. Date fiind gravitatea afirmatiilor din articol, cat si implicatiile multiple ale acestei denigrari a persoanei mele, am decis, in calitatea mea de senator si de fost om de afaceri onest, respectat pe plan international, sa-i actionez in instanta pe autorii acestui atac, in speta publicatia Financial Times. In acest scop, anunt public ca am angajat una dintre cele mai reputate case de avocatura din Marea Britanie si voi solicita reparatia morala cuvenita.

Pana aici! Toate eventualele campanii anti-Voiculescu se vor incheia in instanta!".

Dan Voiculescu - Senator, Presedintele PUR

DOCUMENTE. Dan Voiculescu a reluat in ultimele luni ale anului trecut cererea catre CNSAS in care a precizat ca doreste sa afle daca mai exista documente dupa 1982 care il privesc. Raspunsul CNSAS a fost ca, dupa efectuarea unor verificari suplimentare, SRI nu face referire la existenta altor dosare sau documente in afara celor predate deja CNSAS. Voiculescu a incercat si pe filiera SRI, unde a facut o cerere similara. Raspunsul a fost ca SRI nu poate pune la dispozitie astfel de dosare, dar ca "au fost predate CNSAS toate documentele prevazute de lege". Din documentul primit de la CNSAS rezulta ca "Dan Voiculescu nu a fost agent/colaborator al Securitatii ca politie politica". Umanistii au primit, de asemenea, un raspuns de la BNR in legatura cu un document care a circulat in presa, conform caruia, in calitate de presedinte al Comisiei guvernamentale pentru identificarea si recuperarea fondurilor deturnate din patrimoniul statului, Mugur Isarescu ar fi cerut verificarea firmei Crescent. In documentul BNR se spune ca "nu au rezultat probe care sa poata fi avute in vedere de Guvernul Romaniei la formularea unei plangeri penale impotriva lui Dan Voiculescu sau a altor salariati ai firmei Crescent".

PROCESE
Dan Voiculescu a precizat ieri ca a castigat procesul de calomnie cu Evenimentul Zilei intentat chiar pe cele doua teme amintite mai sus. "Zilele trecute am primit o hotarare definitiva si irevocabila de la Curtea Suprema in care Evenimentul Zilei a fost condamnat la plata a 200 de milioane de lei. Probabil ca saptamana viitoare vom bloca conturile acestui ziar pentru a ne recupera banii", a spus liderul umanist. El a mai aratat ca va porni un proces si impotriva ziarului Financial Times din aceleasi motive, iar de proces se va ocupa un mare maestru, membru al Baroului londonez. "Probabil de la Financial Times vom solicita o paguba morala de peste 1 milion de dolari", a spus Voiculescu.
CONTROL
Umanistii sustin propunerea ministrului de stat Adriean Videanu privind introducerea declaratiilor de avere pentru toti cetatenii tarii. "PUR a depus in urma cu un an la Parlament o initiativa prin care solicita ca declaratia de avere sa fie valabila pentru orice roman, pentru ca am observat ca, de regula, averile pleaca de la copii la familie, la bunica, la bunic. Controlul ar trebui sa fie facut mai ales la nivelul celor care afiseaza o bogatie si practic nu pot justifica prin venituri. E foarte greu de crezut ca un functionar public, un ministru chiar, care are ca venit doar salariul de ministru poate sa aiba vile luxoase", a spus Voiculescu.

GUVERNARE
Liderul umanist a reafirmat ca parlamentarii PUR nu-si vor retrage votul acordat presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului. "Atata vreme cat cei doi presedinti sunt compatibili cu functiile pe care le ocupa ii vom sustine", a mentionat Voiculescu. El a precizat ca partidul pe care il conduce "nu are stapani, nu are obligatii politice fata de nimeni, nici fata de PNL, nici fata de PD, nici fata de presedintele Traian Basescu". "Daca cineva considera ca ne poate santaja cu guvernarea, este o eroare", a declarat Dan Voiculescu. "Suntem la guvernare pentru asigurarea stabilitatii politice. Daca vom putea, vom ramane, daca nu, vom pleca. Nu avem datorii la nimeni, suntem un partid independent si actionam conform intereselor electoratului pe care il reprezentam", a conchis Voiculescu.
×
Subiecte în articol: politic voiculescu dan