x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Voi susţine chiriaşii in instanţă"

Dan Voiculescu: "Voi susţine chiriaşii in instanţă"

de Dana Piciu    |    20 Dec 2007   •   00:00
 Dan Voiculescu: "Voi susţine  chiriaşii in instanţă"
Sursa foto: Karina Knapek/

Dacă pănă la sfărşitul anului proiectul de prelungire a contractelor chiriaşilor din casele naţionalizate nu va fi aprobat prin ordonanţă de urgenţă, liderul PC, Dan Voiculescu, a anunţat că va susţine familiile din aceste case

Dacă pănă la sfărşitul anului proiectul de prelungire a contractelor chiriaşilor din casele naţionalizate nu va fi aprobat prin ordonanţă de urgenţă, liderul PC, Dan Voiculescu, a anunţat că va susţine familiile din aceste case la o acţiune comună in instanţă impotriva Executivului. "Vă solicit de urgenţă să luaţi in considerare repunerea proiectului pe ordinea de priorităţi a Guvernului din acest an. In mod contrar, vă anunţ că voi incuraja şi susţine personal cele 13.000 de familii care locuiesc in case naţionalizate la o acţiune comună in instanţă impotriva Guvernului", i-a transmis liderul conservator premierului Tăriceanu. "Şi pentru a nu exista dubii asupra acestei intenţii, vă asigur că, dacă pănă la finalul acestui an, proiectul nu va fi aprobat prin OG, Guvernul pe care il conduceţi va fi chemat in faţa instanţei să răspundă acuzaţiilor de nesimţire şi nepăsare faţă de cetăţeni", a mai menţionat liderul PC. Dan Voiculescu a subliniat că motivul pentru care PC susţine bugetul pe 2008 este responsabilitatea faţă de cetăţeni, şi nu ajutorul acordat acestui Guvern care a demonstrat că este interesat prea mult de proprietăţi şi prea puţin de cetăţeni. "Şi vă mai aduc aminte că susţinerea parlamentară pe care o caută Guvernul pe care il conduceţi depăşeşte cu mult votul pe bugetul pe 2008", a explicat Dan Voiculescu.

Preşedintele PC a declarat că motivarea amănării adoptării Ordonanţei prin schimbările de la Ministerul Justiţiei este jignitoare şi consideră că prima prioritate a oricărui ministru trebuie să fie datoria faţă de cetăţeni. In acest caz, avizarea proiectului era prima obligaţie a ministrului Justiţiei, indiferent de numele acestuia. "Prin amănarea reglementării proiectului deveniţi acuzabil de laşitate şi complicitate la suferinţa oamenilor. Nici una nu are legătură cu guvernarea liberală, ci doar cu proasta guvernare. Vă aduc aminte pe această cale că acum căteva săptămăni un om şi-a pus capăt zilelor pentru că se afla in situaţia de a rămăne pe drumuri după o viaţă de muncă", a incheiat Dan Voiculescu.

Congres

Consiliul Naţional al PC a aprobat ieri calendarul congresului partidului de la 27 ianuarie 2008. "Mi-aş dori ca PC să meargă pe ofensiva tinerilor. Eu mi-am făcut datoria, am făcut tot ce am putut pentru partid. Dacă noua echipă va avea nevoie de sprijinul meu, i-l voi da, dar nu mă voi implica in activitatea executorie", a declarat ieri Dan Voiculescu, pledănd pentru un candidat la şefia PC "tănăr, curat, neşantajabil, puternic". Deocamdată nu s-a discutat ce fel de funcţie va ocupa Dan Voiculescu după congres - preşedinte onorific, preşedinte fondator sau simplu membru. Liderul PC are de gănd să propună congresului infiinţarea unei confederaţii, a unei alianţe, a foştilor lideri de partid care să acţioneze pentru reformarea clasei politice.

×
Subiecte în articol: politic voiculescu dan