x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Ziaristii sunt noii securisti"

Dan Voiculescu: "Ziaristii sunt noii securisti"

de Dana Piciu    |    21 Oct 2006   •   00:00
Dan Voiculescu: "Ziaristii sunt noii securisti"

Presedintele PC, Dan Voiculescu, s-a declarat ieri de acord cu plecarea presedintelui Traian Basescu de la dezbaterea organizata miercuri seara de Jurnalul National pe tema jurnalistii si politicienii, afirmand ca ziaristii sunt noii securisti, pentru ca in presa romana exista "foarte multe" tentative de santaj si "foarte multe" ziare partizane politic.

In acest context, Dan Voiculescu a spus ca, la scurt timp de la inceperea acestei dezbateri organizate de Jurnalul, "ea s-a transformat intr-o tribuna prin care noii securisti, jurnalistii, atacau clasa politica cu niste subiecte invechite, adica era o evidenta dorinta (a jurnalistilor - n.r.) de a domina intalnirea".

EXPLICATII. Intrebat la ce se referea cand a spus ca jurnalistii sunt noii securisti, Voiculescu a raspuns: "Ma refer la faptul ca in presa din Romania sunt foarte multe tentative de santaj, sunt foarte multe ziare care sunt partizane politic ale unor anumite grupari, ale unor anumite orientari". El a precizat ca "s-au format trei-patru grupuri de oligarhi in presa". "Nu exista la ora actuala in Romania un instrument de presa care sa fie independent", a aratat liderul PC, adaugand ca "aceasta teorie, cu independenta presei, este o himera".

SONDAJ DESPRE JURNALISTI. Dan Voiculescu a anuntat ca a comandat un sondaj de opinie in care populatia isi va exprima parerile despre jurnalisti. "Vedem mereu atitudinea jurnalistilor. Eh, de data asta o sa vreau sa vedem atitudinea a 22 de milioane de romani fata de jurnalisti. Ce parere au ei despre jurnalisti? Cat sunt de cinstiti, cat sunt de tributari unor interese, cat sunt de rau- voitori, de rau intentionati, de bine pregatiti profesional etc. etc. etc. Eu cred ca si noi, poporul roman, avem dreptul sa ne spunem parerea despre dumneavoastra, despre jurnalisti, asa cum si dumneavoastra, zilnic, prin natura meseriei dumneavoastra, va spuneti parerea despre noi", a declarat liderul PC. El a admis ca "si politicienii au secaturile lor, precum si jurnalistii au nulitatile lor".

×
Subiecte în articol: politic dan