x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Luni va fi un vot pentru instalarea unui premier expert în plângeri penale

Dăncilă: Luni va fi un vot pentru instalarea unui premier expert în plângeri penale

02 Noi 2019   •   18:52
Dăncilă: Luni va fi un vot pentru instalarea unui premier expert în plângeri penale
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, la Arad, că luni, în Parlament, va fi un vot pentru instalarea noului Guvern şi a "unui premier expert în plângeri penale", care parcă "joacă într-o scenă de comedie".


"Luni va fi un vot pentru noul Guvern, va fi un vot pentru instalarea unui premier expert în plângeri penale. Eu vreau să-i mulţumesc pentru plângerea de înaltă trădare pe care mi-a făcut-o pentru un parteneriat strategic cu o ţară prietenă, un premier care parcă joacă într-o scenă de comedie. Pentru a ajunge acolo, la unii le promite că vor fi alegeri pentru primari în două tururi, la alţii le spune într-un singur tur. La unii le promite alegeri anticipate, la unii le promite că nu vor fi alegeri anticipate. Aceste promisiuni nu sunt pentru români. Dar toate promisiunile lor sunt doar pentru ei. Unde sunt măsurile bune pentru popor, pentru oameni? Unde sunt lucrurile bune pe care mulţi le aşteaptă în această ţară? Nu o să le vedem, pentru că ei lucrează doar pentru ei şi pentru că nu au înţeles că această ţară nu este România lui Iohannis, este România tuturor românilor, că un preşedinte nu trebuie să aibă în inimă doar culoarea galbenă, trebuie să aibă în inimă roşu, galben şi albastru", a afirmat, sâmbătă, Dăncilă, la o întâlnire cu membrii de partid.

Ea a spus că îl provoacă pe Klaus Iohannis la o confruntare "unu la unu".

"L-aţi văzut vreodată să vină în mijlocul oamenilor? Nu va face acest lucru, pentru că nu iubeşte oamenii, nu poate fi empatic cu oamenii, el lucrează doar pentru el. De aici, de la Arad, îl provoc pe preşedintele Iohannis la o confruntare unu la unu. Să vină în faţa oamenilor şi să spună ce a făcut în cei cinci ani de mandat în afară de vacanţe, ce măsuri a luat pentru români? În acelaşi timp să vorbesc ce am realizat pentru români. (...)Nu îmi este frică nici de Iohannis, nici de 7 ca Iohannis", a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a susţinut că este singurul contracandidat al lui Iohannis, ceilalţi doar executând ordinele preşedintelui.

"Ştiu că preşedintele consideră că este prea uşor pentru el să se lupte cu o femeie. Sunt singurul contracandidat al lui Klaus Werner Iohannis. Ceilalţi au fost cei au executat la moţiune şi cei care vor executa ordinele lui Iohannis luni, la instalarea guvernului. Păi dacă eşti şi soldat disciplinat, cum poţi să fii contracandidat? Eu nu am să execut ordinele lui Iohannis.(...) Preşedintele Iohannis consideră că este deja preşedintele României, că deja a câştigat mandatul, contracandidatul Viorica Dăncilă nu contează. Dar îi spun, tot de aici de la Arad, că degeaba eşti înalt ca bradul şi leneş, mai bine buturuga mică care răstoarnă carul mare", a încheiat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a participat la Arad la o întâlnire cu membrii de partid, prilej cu care preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, i-a oferit în dar o sabie de samurai şi o icoană.

"Vă rog să acceptaţi mici cadouri simbolice din partea mea şi a organizaţiei, cadouri care să vă călăuzească în lupta cu acei bărbaţi şi nu numai. În primul rând, o să vă fac cadou o sabie de samurai. Să nu vă speriaţi, este o sabie de panoplie. Simbolistica acestei săbii, care sper să vă ajute să tăiaţi atât la propriu, cât şi la figurat, tot ce trebuie tăiat şi dumneavoastră ştiţi exact la ce mă refer eu", i-a spus Dorel Căprar. AGERPRES

×
Subiecte în articol: viorica dancila