x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Chiţoiu a demisionat din Guvern! Acesta preia funcţia de secretar general în PNL şi va coordona eforturile de campanie electorală

Daniel Chiţoiu a demisionat din Guvern! Acesta preia funcţia de secretar general în PNL şi va coordona eforturile de campanie electorală

06 Feb 2014   •   16:06
Daniel Chiţoiu a demisionat din Guvern! Acesta preia funcţia de secretar general în PNL şi va coordona eforturile de campanie electorală

UPDATE 18:58 - Daniel Chiţoiu a anunţat că a decis să renunţe la funcţia de ministru pentru a se putea concentra exclusiv asupra noii funcţii asumate în interiorul PNL, cea de secretar general.

"Am decis să mă implic mai activ în activitatea PNL preluând interimar secretariatul general al partidului în vederea alegerilor. Sunt un om de partid, am o colaborare foarte bună cu toţi colegii şi organizaţiile din PNL. De aceea mă retrag din Guvern şi din funcţia de vicepremier, pentru că activitatea din Guvern nu-mi va permite să ocup şi acestă poziţie. Sunt o persoană care munceşte 18 ore pe zi, iar în aceste condiţii nu aş putea să mă ocup cum trebuie de funcţia de secretar general. Nu sunt alte motive pentru care mă retrag din Guvern. Mulţumesc colegilor din guvern, miniştri PNL sau PSD şi colaboratorilor din minister", a spus Chiţoiu.

Declaraţia lui Daniel Chiţoiu a fost confirmată şi de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Am discutat şi împreună cu domnul Daniel Chiţoiu am decis ca el să pună capăt experienţei de Ministeru al Finanţelor. Este o activitate pentru care eu îi mulţumesc, care nu a fost deloc uşoară. Odată cu încheierea negocierilor cu FMI, din aceste zile, dumnealui şi-a exprimat opţiunea de a pleca din Guvern. Va deţine funcţia de secretar general interimar pentru a coordona eforturilor organizatorice ale PNL din acest an electoral", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL spune că mâine se vor face nominalizările pentru înlocuirea lui Chiţoiu.


"Am văzut declaraţia domnului viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, că i s-ar fi propus ministerul de Finţane. Nu ştiu cine i-a propus, eu nu. Deciziile vor fi făcute mâine şi veţi afla atunci care sunt nominalizările pe care PNL le face", a spus Antonescu.

Acesta a negat că demisia lui Chiţoiu ar avea legătură cu decizia de a înjumătăţi ratele la bancă pentru românii cu venituri până în 1.600 de lei sau cu implicarea soţiei acestuia într-un dosar.


"Nu are legătură cu înjumătăţirea ratelor. Iar Domnul Chiţoiu nu e implicat în niciun fel de dosar. E o cercetare care se referă şi la soţia domniei sale. Nu avem niciun fel de îndoială în legătură cu nevinovăţia doamnei Chiţoiu şi această situaţie nu are legătură cu cariera politică a domnului Chiţoiu. Motivul deciziei sale a fost prezentat, acesta este motivul. Este şi preşedinte la Sectorul 1, care e un sector greu, chiar dacă nu ninge... Restul nuanţelor, divergenţelor care discută într-un partid viu, s-au discutat între noi", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a negat şi faptul că Chiţoiu ar fi plecat din Guvern pentru că ar fi prea apropiat de PSD, aşa cum s-a speculat.

"Dezmint cât se poate de categoric ceea ce s-a spus până la grotesc în analize şi comentarii. S-a vorbit despre Daniel Chiţoiu ca fiind mai apropiat de PSD şi Victor Ponta. Nu a fost mai apropiat decât suntem noi toţi. Toate speculaţiile făcute pe seama unor grupuri pro-PSD sau anti-PSD sunt lipsite de temei. Toţi membrii partidului sunt la egală apropiere de PSD şi ceilalţi aliaţi din USL", a mai spus Antonescu.

UPDATE 18,28 - Conform Antena 3, Daniel Chiţoiu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Finanţelor Publice.
Cu câteva ore mai devreme, Daniel Chiţoiu admisese în faţa jurnaliştilor, la Palatul Parlamentului, că demisia sa  'e o posibilitate',  fiind reţinut în privinţa remanierii sale.
_____________

Daniel Chiţoiu a participat la o întâlnire cu premierul Victor Ponta, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că deciziile care se vor lua vineri, la Delegaţia Permanentă a partidului, vor fi transmise premierului, dacă acestea au legătură cu Guvernul.

"Văd o mare agitaţie jurnalistică fără precedent, pe care pot să o înţeleg până la un punct, în legătură cu care doresc să fac câteva precizări: în PNL nu este niciun fel de bătălie, de agitaţie, de conflict. PNL, ca toate celelalte partide, presupun, se organizează la începutul unui an extrem de important din toate punctele de vedere, inclusiv electoral. Avem o Delegaţie Permanentă care va avea loc mâine, Biroul Politic şi Delegaţie Permanentă, în care se vor discuta foarte multe lucruri, de la activitatea miniştrilor, până la perspectivele, obiectivele şi, acolo unde este cazul, mutările pentru perioada următoare", a declarat Antonescu, la Palatul Parlamentului, la finalul întrevederii cu premierul Victor Ponta.

El a mai spus că deciziile care se vor lua vineri, în măsura în care ele vor privi Guvernul, vor fi comunicate premierului Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat că a stabilit cu co-preşedintele USL, Crin Antonescu, să nu facă nicio declaraţie cu privire la informaţiile privind posibile remanieri la nivelul miniştrilor liberali până la şedinţa pe care PNL o va avea vineri.

"Am stabilit un lucru cu domnul preşedinte Antonescu ca până mâine (n.r. vineri), la şedinţa PNL, eu unul cel puţin nu fac niciun fel de comentariu, nici live, nici pe surse", a spus Ponta, care a precizat că este normal ca atunci când există o înţelegere cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, să o respecte.

×