x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decizie de ULTIMA ORA luata de Klaus Iohannis

Decizie de ULTIMA ORA luata de Klaus Iohannis

04 Noi 2015   •   20:54
Decizie de ULTIMA ORA luata de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a convocat pentru joi și vineri partidele și formațiunile parlamentare la consultări, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, șeful statului a trimis o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Fiecare delegație poate fi formată din maximum cinci persoane.

În cursul zilei de joi sunt așteptați la consultării reprezentanții Partidului Social Democrat de la ora 15,00, ai Partidului Național Liberal de la ora 17,00, cei ai Uniunii Democrate Maghiare din România de la ora 18,00 și cei ai grupului parlamentar al minorităților naționale de la ora 19,00.

Vineri, de la ora 11,30 sunt invitate la consultări Uniunea Națională pentru Progresul României, iar de la ora 12,30 Alianța Liberalilor și Democraților.

Premierul Victor Ponta și-a depus miercuri mandatul de la conducerea Guvernului.

Constituția României prevede, la articolul 103, alineatul (1), că pentru învestitura unui guvern ''Președintele României desemnează un candidat pentru funcția de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament''.  

×