x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decizie - Ziua si Stanescu, dati in judecata de Dan Voiculescu

Decizie - Ziua si Stanescu, dati in judecata de Dan Voiculescu

14 Feb 2005   •   00:00

POLITIC
Biroul de Presa al Partidului Umanist a fost imputernicit sa dea publicitatii ieri urmatoarea luare de pozitie a presedintelui PUR, Dan Voiculescu, pe care o prezentam integral
INSISTENTA. Dan Voiculescu aminteste ca nu este prima data cand i se aduc astfel de acuzatii
"Dupa ce luni, 14 februarie, cotidianul Ziua a lansat un atac virulent la adresa mea, formuland acuzatii grave pe care le-am mai demontat anterior prin dovezi incontestabile, am luat decizia de a actiona in judecata atat publicatia, cat si pe dl Sorin Rosca Stanescu.

Nu este prima oara cand mi se aduc acuze prin care se incearca zadarnic sa se inventeze legaturi intre numele meu si fosta Securitate sau averea lui Ceausescu. La fel cum nu mi se par intamplatoare aceste articole calomniatoare, publicate la scurt timp dupa ce Antena 1 si Jurnalul National - institutii de presa pe care le-am creat, dar la administrarea carora am renuntat inca din octombrie 2001 o data cu implicarea mea sustinuta in politica si-au prezentat noi informatii despre Sorin Ovidiu Vantu si ancheta privind prabusirea FNI.

In general vorbind, mi se pare o strategie nedemna ca, atunci cand un om este pus in fata raspunderii pentru matrapazlacurile din propriul trecut, sa se apere lansand la deruta acuzatii diversioniste, nefondate, impotriva unor oameni cinstiti, prin intermediul complicilor din presa de santaj.
Scopul meu este de a performa in politica si probabil ca acest lucru deranjeaza pe multi.
Nu voi permite nimanui sa aduca atingere numelui meu.

Reamintesc ca am castigat atat in tara, cat si in strainatate, procese deschise pe teme similare articolelor din publicatia Ziua. Si aceasta pentru simplul motiv ca aceste acuzatii sunt minciuni sfruntate. Sunt un sustinator al libertatii de expresie, dar cred ca aceasta trebuie practicata in limitele asumarii raspunderii si existentei dovezilor pentru cele afirmate."
Dan Voiculescu
Presedinte PUR

×
Subiecte în articol: politic