x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decret pentru încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului șef Liviu Vasilescu din MAI

Decret pentru încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului șef Liviu Vasilescu din MAI

de Redacția Jurnalul    |    25 Aug 2023   •   11:23
Decret pentru încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului șef Liviu Vasilescu din MAI

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului șef de poliție Liviu Vasilescu din Ministerul Afacerilor Interne

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului șef de poliție Vasilescu Liviu din Ministerul Afacerilor Interne.

Vasilescu era împuternicit Director General al Direcției Generale Anticorupție.

La o zi după ce un ofițer DGA din Olt a avut un conflict cu un judecător de la Înalta Curte, șeful DGA, Liviu Vasilescu, l-a chemat pe ofițer în biroul său, l-a trimis la psiholog și apoi la judecător să-i prezinte scuze.

În urma celor relatate de acesta, sindicatul Poliţiştilor îl acuză pe şeful DGA Liviu Vasilescu, de „metehne securiste”.

DGA admite că a primit o sesizare, dar spune că ofiţerului doar i-au fost solicitate „lămuriri” şi că faţă de acesta nu au fost luate măsuri.

Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a admis, referindu-se la acuzaţiile formulate la adresa sa de către ofiţerul de la Serviciul Teritorial Olt al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) că a sunat la DGA pentru a reclama atitudinea avută de acesta în timpul unui examen de licenţă la care magistratul era supraveghetor, dar spune că a avut „o discuţie informală” cu şeful DGA, Liviu Vasilescu şi că ar fi trebuit să facă reclamaţie scrisă pe numele tânărului ofiţer pentru comportamentul acestuia din timpul examenului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liviu Vasilescu Klaus Iohannis