x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Demnitar din echipa lui Vlad Voiculescu și-a luat cetățenie britanică

Demnitar din echipa lui Vlad Voiculescu și-a luat cetățenie britanică

de Dan Constantin    |    02 Apr 2017   •   13:14
Demnitar din echipa lui Vlad Voiculescu și-a luat cetățenie britanică

Stufoasa echipă adusă de Vlad Voiculescu la conducerea Ministerului Sănătății s-a pulverizat pe la îndeletnicirile vechi. Fostul ministru a fost angajat în actiunea de protest pentru demiterea guvernului Grindeanu, împreună cu un grup de colaboratori care asigurau comunicarea publică a ministerului dar se aflau angajati și în montarea unor scandaluri publice.

Ioana Ursu, fost secretar de stat, adusă din Marea Britanie, unde avea o firmă cu un capital de 100 de lire, s-a întors imediat la Londra după ce a demisionat în 5 ianuarie 2017 de la MS. Firma Mapping Health o are ca director din 12 ianuarie 2017, așa cum era și înainte de venirea la Bucuresti, la jumătatea anului 2016, cand a fost numita de Ciolos la Ministerul Sanatătii. Inscrierea din ianuarie 2017 o mentionează însă pe Ioana Ursu cu cetățenie britanică, obtinută în perioada cand presta ca demnitar roman. Cetătenia britanica se obtine cu o taxă de 1200 de lire sterline și conditii de rezidentă.

Monica Grigore Althamer a detinut și ea functia de secretar de stat pentru o jumătate de an, venită de la fundația Daruieste viata, organizatie apropiată de PRO Tv. A apărut recent în public pentru a stimula scandalul și controversele initiate de Vlad Voiculescu in jurul acreditarii transplantului de plamâni la Spitalul Sfânta Maria. Monica Grigore Althamer este casatorită cu un ofiter de poliție din Directia Generală Anticorupție. Referiri în presa au legat pe cei doi de montajul împotriva profesorului Burnei, specializat în ortopedie pediatrică, la Spitalul Marie Curie

De altfel, o serie de presiuni în spitalele din Bucuresti au fost exercitate constant de echipa lui Voiculescu prin intermediul unor consilieri si campanii de presa. Ambasadorii fundatiei mentionate sunt în anturajul lui Vlad Voiculescu. 

  

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu