x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputat USR: Decizia refacerii coaliției este la PNL

Deputat USR: Decizia refacerii coaliției este la PNL

27 Oct 2021   •   16:53
Deputat USR: Decizia refacerii coaliției este la PNL
Sursa foto: Sursa: Facebook

Când PNL nu va mai negocia cu PSD și va invita USR la masa negocierilor, coaliția s-ar putea reface, spune deputatul Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Moșteanu a spus, miercuri, într-o conferință de presă, că USR nu a fost invitată la refacerea coaliției.

„USR nu a primit până acum nicio invitație din partea PNL și UDRM de a se așeza la masă pentru refacerea coaliției. Decizia publică a PNL este aceea de a căuta susținere pentru un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă. Asta este decizia comunicată de PNL și de președintele PNL și de liderii PNL. Acest lucru a fost comunicat public în nenumărate rânduri. În momentul în care PNL va decide în forurile statutare că dorește refacerea coaliției și nu mai negociază cu PSD, atunci ne putem întâlni. Bineînțeles ne vom întâlni și ne așezăm repede la masă să vedem cum putem reface această coaliție”, a spus Ionuț Moșteanu.

Potrivit acestuia, pentru redacerea coaliției este nevoie „de o discuție așezată, de o negociere în tihnă, de liniște” pentru a așeza lucrurile în coaliție.

Moșteanu a mai spus că trebuie stabilit un calendar de reforme, un mod de funcționare în coaliție și de luare a deciziilor.

„Am învățat niște lucruri în lunile astea și am văzut ce nu a funcționat. Dar nu suntem acolo încă (la refacerea coaliției - n.r.). În momentul acesta PNL trebuie să decidă: ori cu USR, ori cu PSD. Noi așteptăm un semn”, a mai spus purtătorul de cuvânt al USR.

Acesta le transmite celor din PNL că decizia este la ei, „însă trebuie să fie o decizie clară și asumată”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ionuț Moșteanu