x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii au respins începerea urmăririi penale în cazurile Borbely şi Dobre

Deputaţii au respins începerea urmăririi penale în cazurile Borbely şi Dobre

11 Sep 2012   •   11:22
Deputaţii au respins începerea urmăririi penale în cazurile Borbely şi Dobre

Camera Deputatilor a respins, astazi, solicitarea de aprobare a inceperii urmarii penale impotriva fostilor ministri Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre.



In cazul lui Borbely au fost 181 de voturi 'impotriva' si 53 de voturi 'pentru', in timp ce Dobre a primit 150 de voturi 'impotriva' si 64 'pentru'.

Fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a fost acuzat de procurori in 2011 de trafic de influenta si fals in declaratii, iar Victor Paul Dobre este urmarit penal in dosarul referendumului, fostul ministru al Administratiei a inaintat Curtii Constitutionale fiind acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice.

"In ultimele 14 luni din viaata mea, din momentul in care, in iulie 2011 s-a formulat prima oara aceasta acuzatie impotriva mea, nu a fost usor pentru ca stiam ca sunt nevinovat. Atunci cand s-au formulat in mod oficial, in aprilie, cand a fost o decizie de a cere inceprerea urmarii penale, imediat am decis sa-mi dau demisia ca ministru pentru ca asa am considerat ca este corect', a spus Borbely, multumit de decizia comisiei juridice, care de asemenea a respins solicitarea procurorilor.

'Cel mai important pentru mine este decizia comisiei juridice din Camera. Sa fie clar pentru toata lumea, comisia si plenul nu decid asupra ridicarii imunitatii, ci daca e de acord cu acele date prevazute in cerere, pentru a preintampina unele abuzuri din partea unor institutii. E un semnal foarte clar ca in primul rand e vorba de respectul fata de oricine, e vorba de demnitatea cetateanului din Romania si din punctul meu de vedere este prima zi in care pot sa spun ca am rasuflat usurat pentru ca s-a facut dreptate. Nu m-am ascuns niciodata si cred ca sunt omul care de 22 de ani am spus lucrurilor pe nume', a mai spus Borbely.

Fostul ministru delegat al Administratiei, Victor Paul Dobre, a declarat ca aceasta zi este una foarte trista pentru el.

'Cred ca dupa mai bine de 20 de ani de politica, dupa mai bine de 20 de ani in administratia publica, unde am implinit foarte multe responsabilitati, pentru mine azi a fost o zi foarte trista. Sunt extrem de dezamagit ca am fost pus intr-o situatie de acest fel, atat timp cat am respectat legile tarii, cat respesct institutiile, am un mare respect pentru Ministerul Administratiei si Internelor si niciodata nu mi-am permit sa impun cuiva sa nu respecte legea. E o zi in care sunt extrem de dezamagit', a spus Dobre.

×