x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii jurişti au avizat URMĂRIREA PENALĂ pentru Udrea

Deputaţii jurişti au avizat URMĂRIREA PENALĂ pentru Udrea

04 Feb 2015   •   10:37
Deputaţii jurişti au avizat URMĂRIREA PENALĂ pentru Udrea
UPDATE 10:50 - Comisia juridică a avizat pozitiv cererea DNA privind începerea urmăririi penale a deputatului Elena Udrea. DNA a cerut începerea urmăririi penale față de Elena Udrea, deputat și fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.
............................................

Comisia juridică dezbate astăzi ridicarea imunităţii Elenei Udrea, după ce DNA a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a deputatului în dosarul "Gala Bute".

Înainte de a intra la audieri, Elena Udrea a declarat că le va cere colegilor din comisia juridică să dea aviz pozitiv.

"Nu ma voi dezice de sustinerea pe care am avut-o pentru independenta justitiei. Voi cere colegilor din comisia juridica sa faca ceea ce trebuie sa faca intr-o asemenea situatie, sa avizeze inceperea urmaririi penale. Este dreptul procurorilor sa cerceteze, sa ancheteze un fost ministru. ", a spus Elena Udrea.

DNA a cerut începerea urmăririi penale faţă de Elena Udrea, deputat şi fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Potrivit unui comunicat al DNA, faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul ministerului în perioada 2010 - 2012 pentru evenimentul Gala Bute.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea gala bute dosarul microsoft