x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii jurişti au amânat decizia în cazul lui Ion Stan. Avocatul parlamentarului, către jurnalişti: Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient!

Deputaţii jurişti au amânat decizia în cazul lui Ion Stan. Avocatul parlamentarului, către jurnalişti: Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient!

29 Noi 2012   •   15:02
Deputaţii jurişti au amânat decizia în cazul lui Ion Stan. Avocatul parlamentarului, către jurnalişti: Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient!
Sursa foto: soim.ro

Comisia juridică a amânat până luni luarea unei decizii cu privire la solicitarea procurorilor de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Stan. În favoarea deciziei de amânare s-au întrunit 7 voturi "pentru", 6 "impotrivă" şi o abţinere. Neoficial, data vehiculată pentru reluarea discuţiilor in Comisie pentru acest caz este luni, 3 decembrie.

Deputatul Ion Stan a venit, astăzi, la Comisia juridică a Camerei, întrunită pentru a elabora raportul privind cererea de încuviinţare a arestării sale preventive. Stan a venit însoţit de avocatul său, Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman.

Ion Stan a evitat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, anunţă RTV. În schimb, avocatul acestuia s-a adresat ziariştilor: "Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient!".

Stan şi Ursu au intrat în sala de şedinţe a Comisiei, unde presa nu are acces, lucrările şi deliberarera făcându-se cu uşile închise.Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a sesizat Comisia juridică în legătură cu cererea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, stabilind că aceasta are termen până pe 1 decembrie să elaboreze raportul. Ministrul Justiţiei a transmis, marţi, preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

DNA a început urmărirea penală faţă de Ion Stan pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. În acelaşi dosar este urmărit penal şi şoferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii DNA arată, în ordonanţa de începere a urmăririi penale, că Ion Stan a cerut 130.000 de lei de la persoana care l-a denunţat, bani care urmau să fie folosiţi pentru cumpărarea de combustibil pentru unele autoturisme ce urmau să fie folosite în campania electorală a deputatului. De asemenea, de banii respectivi urmau să fie cumpărate alimente care să fie împărţite alegătorilor în preajma alegerilor din 9 decembrie.

În schimb, Ion Stan i-a promis omului de afaceri că îi va obţine contracte cu statul, prin influenţa pe care o are asupra unor funcţionari cu putere de decizie.

"În zilele de 16, 19, 21 şi 22 noiembrie 2012, învinuitul Stan Ion a primit, prin intermediul lui Sarca Florin, patru tranşe a câte 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi împărţite în campania electorală", arată procurorii DNA.

Totodată, procurorii DNA îl cercetează pe Ion Stan şi pentru că ar fi primit, în perioada mai-iunie 2009, în mod indirect, în beneficiul PSD, produse pentru campania electorală în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Ion Stan a fost audiat la DNA pe 23 şi 26 noiembrie. Pe 23 noiembrie, întrebat dacă a discutat cu colegii de partid şi cu preşedintele PSD, Victor Ponta, despre dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, deputatul Ion Stan a spus că va discuta în 26 noiembrie cu aceştia despre cauza penală.

Totodată, Ion Stan a spus, răspunzând unei întrebări, că nu îşi va da demisia din Parlament şi că va continua campania electorală pentru un nou mandat de deputat într-un colegiu din Dâmboviţa.

×