x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii nu au votat ridicarea imunităţii lui Ion Stan din lipsă de cvorum

Deputaţii nu au votat ridicarea imunităţii lui Ion Stan din lipsă de cvorum

12 Dec 2012   •   15:04
Deputaţii nu au votat ridicarea imunităţii lui Ion Stan din lipsă de cvorum

Şedinţa plenului Camerei Deputaţilor în care urma să se dezbată raportul Comisiei juridice cu privire la solicitarea procurorilor de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan a fost suspendată din lipsă de cvorum, în sală fiind prezenţi în jur de 103 parlamentari. Pentru ca şedinţa să se poată desfăşura ar fi fost nevoie de 153 de deputaţi.

"Proiectul de hotărâre privind cazul Ion Stan rămâne pe ordinea de zi, va fi introdus pe ordinea de zi, cu prioritate, la noul Parlament care se va convoca săptămâna viitoare", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, potrivit Agerpres.

El a mai anunţat că şedinţele Camerei Deputaţilor se vor desfăşura în continuare în sala de plen, iar cele reunite vor avea loc în sala ''Alexandru Ioan Cuza''.

Deputatul Ion Stan a fost ales pentru un nou mandat la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie.

Potrivit referatului trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care se solicită încuviinţarea arestării deputatului PSD Ion Stan, procurorii arată că parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denunţătorului său, scrie Gândul. În interceptări Ion Stan îi solicită denuntătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, să îl ajute financiar în campania electorală. Denunţătorul a mai precizat procurorilor că în 2009 a plătit pentru peste 155.000 de găleţi roşii care au fost împărţie în campania electorală pentru europarlamentare. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

Într-una din stenograme Ion Stan vorbeşte cu denunţătorul său şi spune că atât Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa, cât şi Rovana Pulmb au o datorie faţă de el.

Procurorii susţin că din discuţiile purtate între cei doi a reieşit că Ion Stan, Adrian Ţuţuianu şi Rovana Plumb ar fi beneficiat de sponsorizarea efectuată în campaniile anterioare către formaţiunea politică prin firmele coordonate de Dima Nicuşor Sorin.

De asemenea, Ion Stan i-a propus lui Dima Nicuşor Sorin să îl sprijine în afacerile pe care le derulează, aranjându-i o întrevedere cu Adrian Ţuţuianu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, despre care a afirmat că a revenit la sentimente mai bune faţă de el şi că "au bătut palma".

×
Subiecte în articol: ion stan imunitate arestare preventiva