x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul Cristian Burlacu, acuzat că s-a înscris în PDL "pentru bani"

Deputatul Cristian Burlacu, acuzat că s-a înscris în PDL "pentru bani"

06 Oct 2009   •   00:00

Foştii colegi de partid ai proaspătului deputat PDL Cristian Burlacu, ales sub sigla PNL, susţin că Burlacu s-a înscris în PDL "pentru bani", respectiv pentru ca firma familiei sale, care are un contract în derulare pe bani publici, să primească fondurile pentru lucrarea câştigată prin licitaţie.

Reprezentanţii PNL Prahova au organizat marţi, la o zi după ce deputatul de Prahova Cristian Burlacu, ales sub sigla PNL, a anunţat că s-a înscris în PDL, o conferinţă de presă la Ploieşti, în cadrul căreia şi-au arătat surprinderea faţă de gestul fostului lor coleg, pe care l-au acuzat că a ales să plece la PDL "pentru bani", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele filialei PNL Sinaia, Vlad Oprea, organizaţie locală a PNL din care a făcut parte Cristian Burlacu, a afirmat, în cadrul conferinţei de presă, că Burlacu a plecat la PDL "pentru bani".

Vlad Oprea, care este şi primarul oraşului Sinaia, a declarat că familia lui Cristian Burlacu, respectiv soţia şi fratele acestuia, deţin o societate de construcţii, Marami Construct, care în urmă cu câteva luni a câştigat o licitaţie organizată de Ministerul Sănătăţii pentru renovarea sanatoriului balnear de la Techirghiol, Marami Construct fiind singura firmă participantă la licitaţia pentru obţinerea contractului în valoare de cinci milioane de lei.

Vlad Oprea a arătat că, din informaţiile pe care le deţine, în ultimele luni fondurile alocate lucrărilor de renovare a sanatoriului de la Techirghiol au fost sistate. Oprea a adăugat că are informaţii potrivit cărora fostul liberal Cristian Burlacu ar fi negociat cu democrat-liberalii şi că, în schimbul înscrierii sale în PDL, ar fi solicitat deblocarea fondurilor pentru renovarea sanatoriului de la Techirghiol, astfel încât Marami Construct să poată continua lucrările.

Contactat telefonic, Cristian Burlacu a declarat corespondentului MEDIAFAX că afirmaţiile lui Oprea sunt "simple speculaţii" ale unui om "cu care nu se poate purta un dialog".

Răspunzând unor întrebări, Burlacu a confirmat că societatea Marami Construct este deţinută de către soţia şi de fratele său şi că această firmă a câştigat "în urmă cu un an un şi ceva" licitaţia pentru renovarea sanatoriului de la Techirghiol.

Proaspătul deputat democrat - liberal spune însă că el nu se ocupă de afacerile derulate de Marami Construct şi că trecerea sa de la PNL la PDL nu are nicio legătură cu afacerile derulate prin această firmă.

Deputatul liberal Cristian Burlacu, ales în colegiul uninominal 1 Prahova şi care i-a criticat vehement pe unii dintre membrii PDL, a anunţat, luni, că s-a înscris în acest partid, Burlacu motivându-şi decizia prin faptul că doreşte să aibă "sprijinul majorităţii". Burlacu, ales în colegiul uninominal valea Prahovei şi care a candidat sub sigla PNL, a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că s-a înscris în PDL şi va face parte din grupul parlamentar al democrat-liberalilor.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic