x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Desecretizare - Dan Voiculescu se adreseaza CSAT

Desecretizare - Dan Voiculescu se adreseaza CSAT

17 Feb 2005   •   00:00

POLITIC
Presedintele PUR, senatorul Dan Voiculescu, a adresat ieri o scrisoare CSAT si presedintelui Traian Basescu in care solicita desecretizarea din arhiva SIE a "oricaror documente" care il pot privi direct. Presedintele PUR, senatorul Dan Voiculescu, a adresat ieri o scrisoare Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si presedintelui Traian Basescu, in care a solicitat desecretizarea din arhiva SIE a "oricaror documente" care il pot privi. Va prezentam in continuare integral continutul acestei scrisori. (Aniela Nine)

EFECT. Presedintele PUR, Dan Voiculescu, spune ca acuzatiile aduse il afecteaza atat in plan personal si familial, cat si in planul imaginii publice
"Stimate Domnule Presedinte,

Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a dispune verificarea existentei si, daca este necesar, desecretizarea din arhiva Serviciului de Informatii Externe a oricaror documente care ma pot eventual privi direct.

Precizez ca prin aceasta actiune nu intentionez in nici un fel sa aduc atingere sigurantei nationale. Tot ce doresc este ca, prin accesul liber al opiniei publice la aceste date, sa se puna capat, odata pentru totdeauna, acuzelor nefondate care imi sunt aduse, in mod repetat, de ani de zile. Ma refer la acuzatiile ca am fost ofiter de Securitate, ca am legatura cu presupusele conturi secrete ale lui Nicolae Ceausescu sau ca am pagubit statul roman prin neplata unor marfuri catre fosta intreprindere de comert exterior Dunarea.

Aceste acuzatii ma afecteaza atat in plan personal si familial, cat si in planul imaginii publice de senator si de lider al unui partid parlamentar.

In sprijinul cererii mele, precizez ca, desi aceste acuzatii au fost dovedite false in instanta de nenumarate ori, publicului larg ii sunt prezentate in continuare ca fiind reale, dar protejate prin secretizare.

Consider ca este in interesul societatii romanesti demontarea acuzatiilor construite in jurul acestei teme.

In speranta ca veti analiza cu intelegere solicitarea mea,
Dan Voiculescu"

DOCTORAT
Dan Voiculescu a adresat o scrisoare si presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, in care il informeaza ca, urmare a inscrierii la o serie de cursuri pentru obtinerea doctoratului in stiinte politice, studii care se vor desfasura periodic in strainatate, nu va putea participa la unele lucrari ale forului legislativ. Liderul PUR a spus ca va lipsi din tara 1-2 luni anual, studiile avand loc la Universitatea Richmond, tema doctoratului fiind "O noua forma de organizare politica - societatea umanista". Dan Voiculescu a precizat ca nu este vorba de o solicitare de concediu cu sau fara plata, avand in vedere ca, la inceputul acestei legislaturi, a renuntat la drepturile banesti care i s-ar cuveni in calitate de senator. "Din prima zi am adresat o cerere prin care am renuntat la drepturile banesti, deci toata activitatea mea de acum e fara plata", a spus presedintele PUR. Liderul umanist a mai spus ca, in absenta sa, problemele partidului vor fi gestionate de Daniela Popa, vicepresedinte al Camerei Deputatilor.
×
Subiecte în articol: politic voiculescu dan