x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Despartire cu lacrimi la Senat

Despartire cu lacrimi la Senat

06 Dec 2004   •   00:00

Parlamentarii au venit ieri pentru o ultima sedinta a Senatului la Sala Omnia. Mai mult de jumatate dintre senatori s-au asezat in fotoliul de parlamentar pentru ultima oara.

REGRETE. Multi dintre senatori nu au obtinut un nou mandat
George Pruteanu filmeaza. De la tribuna Senatului, Trita Fanita este patetic: "Ma despart de dumneavoastra, colegi, cu sentimentul ca s-a rupt ceva in mine. Ne-au legat multe", marturiseste el cu voce joasa, incheind cu un "Doamne, ocroteste-i pe romani!".

Mircea Ionescu Quintus abia isi tine lacrimile. Vocea il tradeaza. Recita dintr-o romanta scrisa in tinerete, "Mi-e dor". O lasa mostenire Senatului, intr-o varianta actualizata: "Mi-e dor de cvorumul legal/Si de apelul nominal/Mi-e dor de primul meu mandat/Si de colegii din Senat". Adrian Paunescu a compus si el o poezie, la despartirea de colegii care pleaca. "E ora despartirii si a marilor taceri (…)". Despre taceri stie insa mai bine Gheorghe Buzatu, vicepresedinte al Senatului. Toti il regreta. Vine la tribuna cu un discurs de 15 pagini, dar nu-l citeste. "De fiecare data cand a fost cazul, mi-am impus sa tac. Va multumesc foarte mult", face el cea mai scurta declaratie de ieri.

"Nu vreau sa mai duc tava", explica Fevronia Stoica decizia de a nu mai candida. "Am fost suficient de naiva, ca sa nu zic proasta, incat sa cred ca femeile pot reprezenta o forta in politica. Criteriile le stabilesc barbatii: 90/60/90, de parca aici e podium de fashion. I-am spus dlui Iliescu la grup: in politica devii om mare daca stii sa perii sau sa sperii", se descarca ea. Razand insa. In afara de colegi, anunta ironic ca regreta doar "condica de prezenta" pentru ca dupa ’90 nu mai avusese asa ceva. Presedintele Iliescu a mers ieri la grupurile PSD sa-si ia ramas bun de la senatori si deputati, prilej cu care a declarat ca "nu candideaza" pentru postul de presedinte al Senatului. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic