x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dezbatere în Parlamentul European generată de atitudinea comisarului Viviane Reding faţă de România. Grupul liberalilor europeni cere explicaţiii oficiale

Dezbatere în Parlamentul European generată de atitudinea comisarului Viviane Reding faţă de România. Grupul liberalilor europeni cere explicaţiii oficiale

de Agerpres    |    11 Sep 2012   •   10:01
Dezbatere în Parlamentul European generată de atitudinea comisarului Viviane Reding faţă de România. Grupul liberalilor europeni cere explicaţiii oficiale
Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat, marti, ca liberalii din Parlamentul European vor cere miercuri explicatii reprezentantilor Comisiei Europene pentru pozitia adoptata fata de evenimentele de la Bucuresti, sustinand ca Viviane Reding, comisar european pentru Justitie, vrea sa faca din Romania 'trambulina sa de dezbatere electorala'.
Aceasta a spus, la RFI, ca liberalii din PE vor cere explicatii reprezentantilor Comisiei Europene la dezbaterea de miercuri, pentru reactiile fata de situatia din Romania.
'Acest lucru cu siguranta se va intampla, pentru ca dezbaterea inseamna de regula ca iau cuvantul si reprezentantul presedintiei rotative si al Comisiei, dupa care urmeaza cuvantul deputatilor, inclusiv cu intrebari carora in mod firesc trebuie sa le raspunda in final reprezentantul Comisiei si reprezentantul presedintiei Uniunii', a precizat europarlamentarul.
Renate Weber o acuza pe Viviane Reding ca vrea sa transforme Romania in 'trambulina ei electorala'.
'Va fi interesant de vazut cine va fi prezent din partea Comisiei Europene. E foarte posibil sa fie doamna Viviane Reding, care are o maniera extrem de selectiva de a-si alege temele la care doreste sa participe. Cand era vorba de Ungaria, personal am avut o lunga corespondenta cu dumneaei si a refuzat in mod categoric sa-si asume cea mai mica implicare, indiferent ca era vorba de Constitutie, de legea presei, deci in materie de Ungaria doamna Reding era disparuta cu desavarsire. Acum, insa, toata lumea stie ca doamna Reding este intr-o campanie, chiar daca n-o recunoaste, dar este intr-o campanie, pentru ca doreste sa fie viitoarea presedinta a Comisiei Europene si atunci a zis: 'gata, din Romania fac trambulina mea de dezbatere electorala in ce ma priveste!'', sustine eurodeputatul PNL.
Despre dezbaterea de miercuri a Parlamentului European, Weber a precizat ca aceasta nu va fi urmat de o rezolutie.
'Este o dezbatere si atat, nu va fi urmata de nicio rezolutie, dar va fi un prilej in care cei care vor lua cuvantul sa-si exprime punctele de vedere in legatura cu ceea ce ei considera ca a insemnat sau inseamna cazul Romania, pentru ca de fapt asa a fost pusa pe ordinea de zi a acestei sesiuni plenare de la Strasbourg, cu convingerea ca a existat un caz, cu ghilimelele de rigoare, Romania', a afirmat la RFI Renate Weber.
Europarlamentarul liberal considera ca aceasta dezbatere nu se impunea.
'Eu cred ca nu. A fost si punctul de vedere pe care l-am sustinut in cadrul grupului politic ALDE, care a fost de altfel singurul grup care nu a fost de acord sa avem o astfel de dezbatere in aceasta sesiune de la Strasbourg, pentru ca in realitate nu exista nimic azi care sa justifice asa ceva', a explicat Weber.

×