x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diferenţe de până la 40% între sondaje şi rezultate finale! Câţi primari socotiţi perdanţi au câştigat alegerile

Diferenţe de până la 40% între sondaje şi rezultate finale! Câţi primari socotiţi perdanţi au câştigat alegerile

13 Iun 2012   •   09:05
Diferenţe de până la 40% între sondaje şi rezultate finale! Câţi primari socotiţi perdanţi au câştigat alegerile

Multi primari si presedinti de consilii judetene au fost votati cu o proportie confortabila si linistitoare, dar au existat si localitati unde au fost rasturnari spectaculoase de scor.

Fata de sondajele dinaintea alegerilor, realizate de institute precum CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie si multe publicatii locale, situatia s-a schimbat in 12 orase resedinta de judet, se arata intr-o analiza econtext.

Astfel, rasturnari de situatie, fata de ceea ce indicau sondajele, au avut loc in orase precum Alba Iulia, Arad, Botosani, Giurgiu, Timisoara, Ramnicu Valcea, etc.

De exemplu, in Alba Iulia sondajele il dadeau castigator pe Catalin Potor (USL), dar la urma s-a impus Mircea Hava, de la PDL. La fel in Arad, unde se estima ca Lia Ardelean (USL) il va invinge pe Gheorghe Falca (PDL). Dar acest lucru nu s-a intamplat.

In unele cazuri, diferentele intre procentele candidatilor din sondaje si cele rezultate din numaratoarea voturilor au fost uriase, chiar de 39 de procente, cum a fost cazul primarului de Vaslui, Vasile Paval (USL).

Vezi aici situatia completa a rezultatelor din orasele resedinta de judet.

×