x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dîncu: PSD nu va vota Guvernul Cioloș. Nu a venit să ne facă o ofertă

Dîncu: PSD nu va vota Guvernul Cioloș. Nu a venit să ne facă o ofertă

19 Oct 2021   •   10:50
Dîncu: PSD nu va vota Guvernul Cioloș. Nu a venit să ne facă o ofertă

Președintele Consiliului Național al PSD,Vasile Dîncu, a anunțat că social-democrații nu vor vota Guvernul Dacian Cioloș. „Nu am discutat înainte, nu a venit să ne facă o ofertă, să ne propună un program”, a spus Dîncu.

„Nu putem să votăm acest Guvern. Și avem și un alt motiv, dincolo de faptul că ei încearcă prin această formă mai degrabă să se reinventeze politic, lucru care pe noi nu ne deranjează, pentru că
suntem un partid de stânga, dar există și un alt lucru: Dacian Cioloș și echipa lui nu au cerut votul PSD, nu am discutat înainte, așa cum în general se discută în asemenea situații, nu a venit să ne facă o ofertă, să ne propună un program, să zicem și prin aceasta a arătat că de fapt PSD nu este un posibil partener”, a declarat Vasile Dîncu, la RFI.

Întrebat dacă PSD ar fi susținut Guvernul Cioloș în Parlament, dacă ar fi discutat înainte, Vasile Dîncu a răspuns: „Nu știu dacă acest lucru se întâmpla, dar în general, atunci când vrei votul partidelor politice din Parlament, trebuie să-l ceri, să încerci să-i convingi pentru asta. Sigur, o să încerce să ne convingă probabil astăzi în comisii, o să încerce să ne convingă mâine dimineață, atunci când își va prezenta Dacian Cioloș programul și vom vedea atunci, însă ca poziție de bază a noastră, sigur că nimic nu este bătut în cuie până în momentul votului, apoi votul de asemenea nu este în nici un fel condiționat de partid, conform Statutului senatorilor și deputaților și Constituției, însă există puține șanse, ca să fiu foarte sincer, ca această echipă să fie votată”.

Președintele Consiliului Național al PSD a mai spus că este „foarte puțin probabil ca PSD să voteze un Guvern minoritar PNL”.

„Noi am declarat că nu putem să susținem guverne minoritare în acest moment și cerem dreptei să găsească o soluție în acest moment. Avem o decizie a Consiliului Politic Național că nu vom vota un Guvern minoritar al PNL sau al USR, pentru că am văzut, nici guvernele lor cu puteri depline nu au reușit să rezolve marile probleme ale României din acest moment, nici măcar urgențele (...). Este foarte puțin probabil să votăm un Guvern minoritar al PNL”, a mai spus Dîncu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: PSD