x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Discuții neoficiale. Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată în noiembrie din cauza alegerilor parlamentare

Discuții neoficiale. Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată în noiembrie din cauza alegerilor parlamentare

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2024   •   17:40
Discuții neoficiale. Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată în noiembrie din cauza alegerilor parlamentare

Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, există discuții informale între Ministerul Apărării și Administrația Prezidențială cu privire la mutarea paradei de Ziua Națională de la 1 decembrie la 30 noiembrie. Motivul este suprapunerea acestei date cu alegerile parlamentare, mulți dintre participanții la paradă fiind și candidați.

Administrația Prezidențială: „Data paradei rămâne neschimbată”

Administrația Prezidențială a transmis că, în acest moment, nu există planuri oficiale pentru schimbarea datei paradei, aceasta fiind stabilită pentru 1 decembrie, conform surselor menționate.

Reacții politice la posibila modificare a ceremoniilor

Florian Bodog, senator PSD, a declarat că nu are informații despre o eventuală schimbare a paradei sau a manifestărilor de 1 decembrie. Acesta a subliniat că distribuirea tradițională de fasole cu ciolan nu va avea loc, pentru a evita speculațiile privind influențarea alegătorilor. „1 Decembrie trebuie să rămână o zi de sărbătoare națională, chiar dacă coincide cu ziua votului,” a afirmat Bodog.

Virgil Guran, senator PNL, a susținut că nu vede necesitatea mutării paradei, argumentând că data de 1 decembrie este simbolică pentru români și nu ar trebui schimbată. Acesta a adăugat că mesele tradiționale pot avea loc fără legătură cu campaniile electorale și că „ne complicăm prea mult în lucruri simple.”

Impactul alegerilor asupra Paradei de 1 Decembrie

Deși oficialii nu au confirmat vreo schimbare, discuțiile despre posibilitatea modificării programului paradei sugerează că autoritățile încearcă să găsească soluții pentru a evita suprapunerea cu alegerile. Ziua Națională rămâne un eveniment important, însă participarea candidaților la alegeri ar putea complica desfășurarea obișnuită a manifestărilor, potrivit Antena 3 CNN.

×