x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DNA cere arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu

DNA cere arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu

23 Apr 2014   •   15:21
DNA cere arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu

Şeful DNA a transmis procurorului general al României cererea şi referatul întocmit pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu.

Popescu este actualmente membru al Partidului Mişcarea Populară, iar în perioada guvernării Boc a fost preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

"În conformitate cu prevederile din Constituţia României şi cele din Regulamentul Camerei Deputaţilor, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al României cererea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000", se arată într-un comunicat al DNA.

Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

"Cererea de încuviinţare a arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală. Astfel, din probele administrate, rezultă că infracţiunea ce ar fi fost săvârşită de inculpat este sancţionată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani şi există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică", se mai spune în comunicat.

DNA susţine că pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.

În document se mai precizează că detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una dintre firmele omului de afaceri denunţător, la cererea acestuia din urmă.

×