x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dosarele miniştrilor - Meleşcanu a trimis avizele la Parchet

Dosarele miniştrilor - Meleşcanu a trimis avizele la Parchet

de Violeta Fotache    |    23 Ian 2008   •   00:00

Anchetele procurorilor faţă de cei opt foşti şi actuali miniştri pot continua. Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a trimis ieri Parchetului avizele de începere a urmăririi penale date de şeful statului, însă oficialul girează pentru ele, declinându-şi "orice fel de responsabilitate".


Anchetele procurorilor faţă de cei opt foşti şi actuali miniştri pot continua. Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a trimis ieri Parchetului avizele de începere a urmăririi penale date de şeful statului, însă oficialul girează pentru ele, declinându-şi "orice fel de responsabilitate". Meleşcanu precizează că a preluat interimatul "cu intenţia clară de a respecta legea în toate împrejurările", "inclusiv în privinţa procedurii care trebuie urmată în cazul celor opt foşti şi actuali miniştri pentru care a fost cerută declanşarea procedurilor legale pentru începerea urmăririi penale".


DECLINAREA RESPONSABILITÅŢII. Ministrul Justiţiei a negat orice intenţie de tergiversare sau blocare a acestor anchete şi a subliniat că el "nu cenzurează actele Preşedintelui României", ci a încercat doar să respecte procedurile, aşa cum sunt prevăzute de Legea nr.115/1999 privind răspunderea ministerială. Meleşcanu a mai subliniat că îşi "înţelege atribuţiile de natură administrativă care derivă din lege" şi că va respecta "întru totul independenţa magistraţilor care lucrează la cazurile respective". Meleşcanu susţine că avizele trebuiau însoţite de dosarele cauzelor şi că "Administraţia Prezidenţială a afirmat, în interpretarea proprie, faptul că dosarul cauzei este format numai din documentele constituite la Preşedinţie şi trimise ministrului Justiţiei în data de 16 ianuarie a.c., respectiv cererea Preşedintelui României, referatele procurorilor de caz şi ale procurorilor şefi ai structurilor de parchet, toate în original", se arată în comunicatul remis redacţiei noastre.

×
Subiecte în articol: politic