x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Am crezut că era firesc ca Ponta să mă susțină pe mine pentru șefia interimară a PSD

Dragnea: Am crezut că era firesc ca Ponta să mă susțină pe mine pentru șefia interimară a PSD

29 Iul 2015   •   22:35
Dragnea: Am crezut că era firesc ca Ponta să mă susțină pe mine pentru șefia interimară a PSD
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că i s-ar fi părut firesc ca Victor Ponta să-l susțină pentru funcția de președinte interimar al partidului și că nu i-a picat foarte bine faptul că acesta a sprijinit-o pe Rovana Plumb.

"Nu mi-a picat foarte bine (n.r.-faptul că Ponta a susținut-o pe Rovana Plumb și nu pe el). Nu pentru că m-ar fi afectat la vot, nu mi-a picat foarte bine pentru că am crezut că era firesc ca el să mă susțină pe mine, dar probabil că, atunci când a delegat de la Istanbul atribuțiile președintelui către Rovana Plumb, care era președinte al Consiliului Național, a vrut să rămână tot în sensul ăsta și poate, nu știu, din inerție sau din alt motiv, a susținut-o în continuare. Eu mi-aș fi dorit să mă voteze pentru a-mi justifica mie toată activitatea mea și prietenia mea pentru el în ultimii cinci ani și jumătate. Am trecut peste asta, o fi avut motivele lui, nu știu", a afirmat Dragnea la DIGI 24.

El a adăugat că pentru a obține funcția de președinte interimar al PSD nu a fost nevoie să își facă o campanie electorală de o săptămână, pentru că cei care au votat s-au gândit la anii trecuți și la ceea ce poate să facă unul sau altul dintre candidați pentru partid.

Dragnea a adăugat că discursul lui Ion Iliescu în favoarea sa nu a întors rezultatul votului, pentru că în PSD nu era o stare emoțională.

"Niciun discurs de la acea ședință nu putea întoarce votul într-o parte sau alta, nu era o stare emoțională, a fost un vot rațional care s-a sedimentat în ultimele zile, iar 70 și ceva la sută din cei care au votat au decis ca pentru această situație specială să adopte o măsură specială și să îmi acorde mie încrederea. Votul domnului Iliescu a contat, și poziția și votul, dar nici discursul lui Victor Ponta nu a întors votul în favoarea Rovanei Plumb. Nici măcar discursul meu nu a contat, nu a fost o stare emoțională", a menționat Dragnea.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea psd