x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Am o foarte mare speranţă că se intră pe un drum pe care adevărul nu mai poate fi ascuns

Dragnea: Am o foarte mare speranţă că se intră pe un drum pe care adevărul nu mai poate fi ascuns

de Antena 3    |    10 Ian 2017   •   23:56
Dragnea: Am o foarte mare speranţă că se intră pe un drum pe care adevărul nu mai poate fi ascuns

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că, după apariţia în mass-media a dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi chiar a înregistrărilor cu fostul preşedinte Traian Băsescu, lucrurile au intrat pe "un drum pe care adevărul nu mai poate fi ascuns".

"Să sperăm că se va afla adevărul foarte curând. Am o foarte mare speranţă că se intră pe un drum pe care adevărul nu mai poate fi ascuns. Nu numai acest adevăr, ci toate adevărurile. Se va afla adevăr cu adevăr. Mai sunt puţini care nu înţeleg o semnificaţie extrem de importantă a votului din 11 decembrie: oamenii nu mai vor să trăiască în teroare. (...) Oamenii care au votat au zis că vor să trăiască într-o ţară liberă, în care dacă furi te duci la puşcărie, dar dacă nu încalci nicio lege poţi să dormi liniştit. Şi eu cred că unii nu înţeleg că s-a pornit acest val. E treaba lor că nu înţeleg. Dar valul este greu să fie oprit. Aproape imposibil. Sper că va fi adevăr cu adevăr scos la iveală", a spus Liviu Dragnea, marţi seara, la Antena 3, unde a prezentat punctual măsurile ce urmează să fie aplicare şi care sunt cuprinse în programul de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Liderul social-democraţilor a susţinut că ştie "sigur" că şi dosarul său a fost stabilit în biroul prezidenţial, subliniind că toţi judecătorii cinstiţi din România merită respectaţi şi protejaţi de orice fel de influenţă, pentru ca cetăţenii să aibă garanţia că în faţa instanţei li se va face dreptate.

Dragnea nu a exclus posibilitatea constituirii unei comisii de anchetă în urma înregistrărilor apărute cu fostul preşedinte Băsescu.

"Este foarte posibil să nu se poată evita o comisie de anchetă. Nu vreau să mă refer la asta pentru că nu ştiu ce va mai apare. Nu e în regulă. Eu vă spun cu sinceritate, m-aş fi aşteptat ca preşedintele României când a fost la CSM să atace acest subiect, pentru că nu ne putem preface că nu există. E real, nu e real? Dar deja a confirmat Traian Băsescu. Putem să stăm şi să spunem că aşa ceva nu există? Când vine vorba de acest subiect să trecem pe publicitate sau să încercăm să inventăm alte teme ca să creeze o ceaţă, în loc să discutăm despre aceste probleme care devin din ce în ce mai reale", a afirmat Dragnea.

În ceea ce priveşte declaraţiile fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă că fostul premier Victor Ponta a fost ameninţat că va fi arestat, Dragnea a spus că nu trebuie să rămână la stadiul de afirmaţii. "Trebuie să vedem toţi dacă realizarea acelei autostrăzi a fost blocată din acest motiv, sau nu a fost realizată din alte cauze. Simple afirmaţii aruncate şi neverificate până la capăt şi nedovedite, nu e în regulă", a spus liderul social-democraţilor.

Referitor la înregistrarea video cu directorul adjunct al SRI, Florian Coldea, la vila lui Ghiţă de la Cheia, Liviu Dragnea a precizat că nu a avut cunoştinţă despre aşa ceva, însă consideră că trebuie lămurite aceste lucruri.

"N-aveam de unde să ştiu şi nu investigam eu, nu cercetam eu unde merge domnul Coldea, sau domnul Sebastian Ghiţă, sau doamna Kovesi. Nu ştiam că au fost la acea vilă, nici nu ştiu de ce, când, n-am de unde să ştiu lucrurile astea. Sebastian Ghiţă era membru în comisia SRI. Nu e vorba nici de surprindere, dar nici de lucruri ştiute. Pur şi simplu sunt nişte informaţii care apar acum. Într-un context care se măreşte din ce în ce mai mult, fiecare din aceste informaţii devine importantă. Încet, încet trebuie făcută lumină", a apreciat Dragnea.

Întrebat dacă crede că va fi vreo anchetă la adresa procurorului-şef al DNA, Dragnea a răspuns că "toată lumea are" suspiciuni referitor la acest lucru, dar ministrul Justiţiei ar trebui să aibă un cuvânt de spus.

"Să vedem ce se întâmplă în perioada următoare. Cred că ministrul Justiţiei trebuie să se exprime la un moment dat. Cred că trebuie să aibă un punct de vedere, totuşi. (...) Nu se poate trece peste aceste lucruri, nu pot fi trecute la "şi altele". E vreo vină, nu e vreo vină, Să nu fie foarte mult film, foarte multă ficţiune. Trebuie să iasă la iveală, pentru că altfel toţi actorii au o problemă. Încrederea în cele două instituţii are de suferit şi nu e în regulă. L-aţi auzit pe domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis având vreun punct de vedere pe subiectele astea?", a adăugat liderul PSD.

Sursa - AGERPRES

×