x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Când e vorba de partid, de PSD, să ştiţi că domnul Iliescu nu are prieteni

Dragnea: Când e vorba de partid, de PSD, să ştiţi că domnul Iliescu nu are prieteni

28 Sep 2015   •   23:23
Dragnea: Când e vorba de partid, de PSD, să ştiţi că domnul Iliescu nu are prieteni

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara că Ion Iliescu nu are prieteni atunci când e vorba de PSD, făcând referire la criticile acestuia legate de modul de alegere al preşedintelui formaţiunii politice.

'Când e vorba de partid, de PSD, să ştiţi că domnul Iliescu nu are prieteni. Domnul Iliescu are doi prieteni: stânga românească şi Partidul Social Democrat. Chiar dacă are preferinţe, simpatii, totul până la soarta partidului. Nu cred că ar ieşi domnul preşedinte Iliescu cu astfel de declaraţii având în intenţie să ajute pe unul sau pe altul', a declarat Liviu Dragnea la TVR, întrebat dacă afirmaţiile lui Ion Iliescu pot fi puse în legătură cu faptul că este apropiat de Şerban Nicolae, care s-a retras din cursa internă pentru şefia PSD.

În opinia lui Liviu Dragnea, preşedintele de onoare al PSD a criticat modul în care va fi votat viitorul preşedinte întrucât nu i s-a explicat că partidul are capacitatea organizatorică de a realiza această procedură în condiţii bune.

'Eu cred că domnului preşedinte nu i s-a explicat tot sistemul de vot, că avem posibilitatea şi capacitatea organizatorică de a realiza această procedură în condiţii bune. Cred că a avut aceeaşi rezervă iniţială pe care am avut-o şi eu atunci când a venit Victor Ponta cu propunerea', a spus Liviu Dragnea, exprimându-şi speranţa că Ion Iliescu va participa la votul intern din PSD.

Dragnea a menţionat că folosirea acestui sistem de vot pentru alegerea preşedintelui partidului este condiţionată de o prevedere statutară, propusă de Victor Ponta şi adoptată în 2010, şi şi-a exprimat speranţa că peste 400 de mii de membri ai PSD vor participa la vot, întrucât are semnale că aceştia îşi doresc să îşi poată alege preşedintele. El a adăugat că acest sistem va ajuta PSD să ştie câţi membri activi de partid are, susţinând că este vorba de un exerciţiu de 'maximă democraţie'.  

Agerpres

×