x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Dacă decizia lui Iohannis privind Codul Fiscal a fost electorală ar fi prima mare greşeală a sa

Dragnea: Dacă decizia lui Iohannis privind Codul Fiscal a fost electorală ar fi prima mare greşeală a sa

20 Iul 2015   •   07:52
Dragnea: Dacă decizia lui Iohannis privind Codul Fiscal a fost electorală ar fi prima mare greşeală a sa
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Coordonatorul politic al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Antena 3, că speră că decizia preşedintelui de a retrimite noul Cod Fiscal în Parlament să fie doar una luată în baza unei analize greşite care i-a fost transmisă, iar în cazul în care hotărârea şefului statului este una pur electorală sau politică, ar fi cu siguranţă prima mare greşeală a lui Iohannis.

"Încă sper că a fost sfătuit greşit, că cei care i-au făcut analiza i-au făcut-o greşit şi a acceptat o analiză greşită în această privinţă. Nu se poate compara situaţia Greciei cu situaţia României. Noul Cod Fiscal, dimpotrivă, poate aduce o creştere economică în România şi o dezvoltare a mediului de afaceri", a declarat coordonatorul politic al PSD.

Dragnea a adăugat că în cazul în care motivul retrimiterii de către şeful statului a Codului Fiscal la Parlament ar fi unul "pur electoral" sau "pur politic", acest lucru ar însemna "prima mare greşeală a preşedintelui Iohannis".

"Adică ar fi îmbrăcat vreo haină uitată de Traian Băsescu în Cotroceni şi să sacrifice economia pentru interese politice, ale PNL sau ale dumnealui", a declarat liderul social-democrat.

Dragnea s-a declarat de acord cu aserţiunea moderatorului emisiunii potrivit căreia, Iohannis ar încerca să suplinească, astfel, "lipsa de potenţă a PNL".

"Lipsa de potenţă, lipsa de coerenţă şi, practic, un fel de lipsă de idei şi de existenţă, pe de-o parte. Pe de altă parte şi faptul că PNL încă nu s-a sudat. Adică PNL şi PDL nu s-au sudat. Ei, la televizor, apar împreună, dar, în fapt, în teritoriu, în continuare, sunt tensiuni. Şi, probabil, şi din cauza asta nu livrează nimic şi încearcă să compenseze cu ceva. Probabil gândindu-se că dacă PNL începe să o ia la vale se produce fenomenul invers. Dumnealui crescând, în mod firesc, după prezidenţiale în sondaje, trage şi vagoanele de la PNL, dar se gândeşte că dacă aceste vagoane devin prea grele poate îl trag şi pe dumnealui. Sper să nu fie aşa", a declarat coordonatorul politic al PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri spre reexaminare Senatului Legea privind Codul fiscal.

După anunţul Administraţiei Prezidenţiale, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a afirmat că argumentele pentru care preşedintele Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament sunt corecte şi că reexaminarea documentului "se impune ca urmare a proastei guvernări".

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea