x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea, despre ordonanţa referitoare la protecţia demnitarilor: Poate reveni Guvernul la ordonanţă

Dragnea, despre ordonanţa referitoare la protecţia demnitarilor: Poate reveni Guvernul la ordonanţă

28 Oct 2015   •   14:18
Dragnea, despre ordonanţa referitoare la protecţia demnitarilor: Poate reveni Guvernul la ordonanţă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu este nevoie ca Avocatul Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţa dată de Guvern privind protecţia demnitarilor, pentru că acest lucru poate fi soluţionat tot de Executiv.

"Poate reveni Guvernul la ordonanţă, nu cred că e nevoie de acest atac (al Avocatului Poporului - n.r.)", a spus Dragnea, înainte de a intra în sala de plen a Camerei Deputaţilor, după ce a fost întrebat cum comentează faptul că Avocatul Poporului a fost solicitat de către ONG-uri să atace la CCR actul normativ.

Pe de altă parte, el a susţinut că SPP-ul şi alte structuri ale statului ''trebuie să se gândească'' foarte bine dacă şeful statului ar trebui să se mai deplaseze cu o coloană oficială sau nu, dar a admis că "s-ar putea să fie nevoie".

"Eu zic că trebuie să ne gândim serios dacă mai e nevoie de acest tip de deplasare, sau dacă nu. Să se gândească foarte bine SPP-ul, alte structuri. Vorbim de preşedintele României. S-ar putea să fie nevoie şi în contextul acesta regional de securitate. Nu ştiu ce să zic", a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă a folosit vreodată o coloană oficială, el a răspuns negativ. "Coloana oficială, de o coloană oficială sau într-o coloană oficială nu m-am folosit niciodată în viaţa mea, nici măcar întâmplător", a spus Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, luni, că protecţia Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) şi pentru actuali şi foşti demnitari, inclusiv preşedinţi ai partidelor parlamentare, ''este o idee bună''.

"CSAT a avizat acest proiect. Argumentaţia puteţi să o solicitaţi iniţiatorilor, dar mi s-a părut o idee bună", a declarat luni Iohannis, întrebat cu privire la OUG pe această temă, arătând că SPP este iniţiatorul actului normativ.

SPP va putea asigura protecţie, cu aprobarea CSAT, şi în cazul unor demnitari şi foşti demnitari, inclusiv preşedinţi ai partidelor parlamentare, la cererea acestora, potrivit unei ordonanţe de urgenţă privind modificarea unor acte normative aprobată de Guvern pe 14 octombrie.

Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea