x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Premierul simte nevoia ca temele de guvernare să fie prezentate de toţi miniştrii

Dragnea: Premierul simte nevoia ca temele de guvernare să fie prezentate de toţi miniştrii

30 Iul 2015   •   15:52
Dragnea: Premierul simte nevoia ca temele de guvernare să fie prezentate de toţi miniştrii
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că premierul Victor Ponta simte nevoia ca temele guvernamentale să fie prezentate public de toţi miniştrii, pentru că nu poate un singur om - prim-ministrul - să prezinte toate acţiunile pe care le fac ministerele.

"Am vorbit cu premierul Victor Ponta de mult timp, de când eram în Guvern. Premierul Victor Ponta, în mod natural, în mod firesc, simte nevoia, de foarte mult timp, ca temele guvernamentale, acţiunile guvernamentale, să fie prezentate nu numai de domnia sa, ci de toţi miniştrii. Nu poate un singur om - prim-ministrul - să prezinte toate acţiunile pe care le fac toate ministerele. În acest sens, asta este solicitarea noastră, de la partid, ca un ministru care se ocupă de un domeniu important, din punctul lui de vedere, să comunice cetăţenilor români ce face el, din acel post, pentru români şi pentru România. Este interesant să mergi la o emisiune şi să comentezi, ca ministru, nu ştiu, nişte divorţuri, dar cetăţenii nu asta aşteaptă. Cetăţenii aşteaptă de la tine, ca ministru, să spui în domeniul acela de activitate ce ai făcut pentru viaţa lor'', a precizat Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Întrebat cum comentează afirmaţiile făcute de fostul preşedinte Traian Băsescu la un post de televiziune, conform cărora, dacă el s-ar fi aflat în locul lui Ponta, Dragnea ar fi fost dat "cu capul de toţi pereţii" când a dat "indicaţii în legătură cu comportamentul public al miniştrilor", preşedintele interimar al PSD a precizat că social-democraţii au "altfel de relaţii, relaţii civilizate, relaţii de prietenie, relaţii de oameni normali".

"În primul rând, Traian Băsescu este un om în vârstă, nefericit, din multe motive: şi motive de viaţă, şi motive sentimentale. Din multe motive. Dacă... poate dumnealui este obişnuit la Partidul Popular sau Mişcarea Populară ca ei între ei să se dea cu capul de pereţi. Noi avem altfel de relaţii, avem relaţii civilizate, relaţii de prietenie, relaţii de oameni normali, pe de o parte. Pe de altă parte, am spus-o şi o repet, şi este o atitudine cu care este de acord şi Victor Ponta, pentru că este normal să fie de acord, partidul este cel care susţine acest Guvern, pe lângă celelalte partide din coaliţie. Partidul este cel care decontează orice face un guvern şi care merge în alegeri, că nu guvernele merg în alegeri. Şi vreau să mai spun un amănunt: la Biroul Permanent Naţional nu au fost chemaţi miniştrii acum, ei participă de fiecare dată la BPN. Ceea ce am cerut eu se va întâmpla în continuare, la fiecare Birou Permanent Naţional se va discuta cel puţin o chestiune guvernamentală, cel puţin o temă ideologică şi de asemenea temele care sunt de foarte mare actualitate în zilele respective", a explicat Dragnea.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut miercuri seara că, în opinia sa, liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, se află într-un "proces de restabilire a autorităţii" sale în partid, iar faptul că îi cheamă "la ordin" pe miniştrii Cabinetului Ponta este un lucru inacceptabil.

"După părerea mea, Dragnea a intrat într-o campanie de reconsolidare a puterii lui în partid şi nu dă doi bani pe avariile pe care i le produce lui Ponta. (...) Ieşirea cu chemarea miniştrilor e inadmisibilă. (...) Eu îi spuneam: dacă mai faci o singură dată asta, pierzi guvernarea şi eşti responsabil. (...) Dacă eu eram premier, ori îl dădeam cu capul de toţi pereţii, ori avea demisia mea. (...) Ponta nu poate face lucrul acesta pentru că e greu de crezut că Iohannis o să dea un premier de la PSD", a afirmat Băsescu.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea