x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Drulă: Vom folosi toate mijloacele pentru a opri creșterea taxelor, inclusiv moțiunea de cenzură

Drulă: Vom folosi toate mijloacele pentru a opri creșterea taxelor, inclusiv moțiunea de cenzură

de Redacția Jurnalul    |    04 Sep 2023   •   20:15
Drulă: Vom folosi toate mijloacele pentru a opri creșterea taxelor, inclusiv moțiunea de cenzură
Sursa foto: Lucian Alecu

Oprirea creșterii taxelor va fi prioritatea USR în noua sesiune parlamentară, afirmă Cătălin Drulă, președintele USR. El anunță că USR va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul Ciolacu va crește taxele.

„Prioritatea noastră principală va fi să luptăm împotriva creșterii abuzive a taxelor pe care vor să o facă cei de la PSD și remorca lor PNL. Am văzut în ultimele luni că România a ajuns să aibă tragedie după tragedie. Plătim taxe unui stat care nu își mai asigură funcțiunile de bază, să ne asigure siguranță, încredere, un sistem de sănătate în care să putem fi tratați, un sistem de control care să nu permită bombe cu GPL ale potentaților de partid”, a declarat Cătălin Drulă.

El afirmă că premierul Marcel Ciolacu „nu a implementat niciuna dintre reformele și restructurările pe care le-a promis și e tot mai evident că nu va tăia risipa din banii statului”.

„În vreme ce țara arde, Marcel Ciolacu se ține doar de vorbe. Până astăzi, la aproape trei luni de la preluarea mandatului, nicio cheltuială inutilă a statului, niciun fir de păr în administrația publică și zecile și miile de sinecuri nu au fost atinse. Nu a fost restructurat nimic. Nu a fost dat afară niciun îmbuibat de partid pus pe 10.000 de euro, 12.000 de euro pe lună. Ba mai mult, doar acum o lună voiau să trimită la Teheran și la Moscova, cu 10.000 de euro pe lună, niște reprezentanți speciali ai clientelei de partid. Și aceste exemple continuă și le vedem în fiecare zi de risipă și de jaf de la buget”, a mai spus Cătălin Drulă.

El anunță că USR va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul Ciolacu va crește taxele, deoarece „problemele economice ale României nu pot fi rezolvate printr-o sărăcire și mai mare a românilor”.

„Dacă premierul Marcel Ciolacu își va asuma răspunderea pe creșterea taxelor, vom depune moțiune de cenzură, ca să se vadă cine este alături de un guvern care lovește economia românească într-un moment în care firmelor le este greu. Avem un record de firme desființate, 19.000 în primele șase luni ale lui 2023. Acesta este rezultatul guvernării pesediste PSD-PNL. Trebuie să reducem taxele, nu să le creștem, în primul rând taxele pe muncă. România are printre cele mai mari taxări ale muncii din Europa. În felul acesta lăsăm mai mulți bani oamenilor să facă față celor mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani și asigurăm finanțare pentru firme ca să creștem producția de bunuri și servicii în România”, a conchis președintele USR.

(sursa: Mediafax)

 

 

 

×
Subiecte în articol: Drulă motiune de cenzura