x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea: Am greșit, am slăbit legitimitatea Parlamentului pentru a crește prestigiul altora

Elena Udrea: Am greșit, am slăbit legitimitatea Parlamentului pentru a crește prestigiul altora

09 Feb 2015   •   20:50
Elena Udrea: Am greșit, am slăbit legitimitatea Parlamentului pentru a crește prestigiul altora
Sursa foto: Elena Udrea: Am greșit, am slăbit legitimitatea a Parlamentului pentru a crește prestigiul altora

Deputatul Elena Udrea a denunțat luni decredibilizarea și slăbirea Parlamentului în fața unor "instituții de forță", susținând că este pusă la "stâlpul infamiei" pentru că a dezvăluit lucruri despre un reprezentant al serviciilor de informații. Ea a dorit să precizeze că vorbește în fața colegilor din Parlament nu despre propria persoană, ci despre ceea ce se întâmplă în România, despre lucruri importante, precum democrație, libertate și exercitarea transparentă a puterii.

"Am insistat pe nevoia întăririi Justiției — DNA, CSM, ÎCCJ, ANI — și pe reformele pozitive care au avut loc la nivelul serviciilor de informații din România. Am încercat prin acțiunile și discursul meu să mut greutatea deciziilor dinspre Parlament spre alte instituții. Într-o anumită măsură recunosc că am greșit, am slăbit legitimitatea publică a Parlamentului pentru a crește prestigiul altora, din păcate. Constat astăzi, eu însămi, ce înseamnă să fi parte a unei clase politice și a unui parlament decredibilizat și slăbit, pe fondul ridicării de statui unor instituții de forță.  Aștept aici execuția. Această slăbirea a Parlamentului fragilizează democrația și lasă loc abuzului exercitat în mod ocult și discreționar. Ceea ce se întâmpla azi cu mine nu are legătură cu Elena Udrea, în locul meu putea să fie domnul Victor Ponta sau domnul Crin Antonescu, dacă aceștia ar fi spus lucrurile pe care le-am susținut public în ultimele săptămâni, dacă ar fi vorbit despre acapararea puterii în mâinile unui singur om care deține secretele tuturor, ar fi devenit la fel ca mine — țintă. (...) Vin în fața dvs. și vă spun că nu e normal, avem obligația să spunem adevărul, indiferent despre ce și despre cine, nu ne trebuie să ne lăsăm cuprinși de frică", a declarat Elena Udrea de la tribuna Camerei Deputaților".

×