x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea despre scenariile din PDL, la zi: nu sunt excluse plecări individuale şi cu cine e utilă o apropiere

Elena Udrea despre scenariile din PDL, la zi: nu sunt excluse plecări individuale şi cu cine e utilă o apropiere

13 Apr 2013   •   16:57
Elena Udrea despre scenariile din PDL, la zi: nu sunt excluse plecări individuale şi cu cine e utilă o apropiere
Sursa foto: Elena Udrea

 Elena Udrea prezintă, pe blogul personal, opinia sa despre scenariile din PDL, precizând că nu încurajează dizidenţa internă a celor care au susţinut-o în competiţia pentru preşedinţia partidului.
Politicianul PDL spune că nu pot fi excluse total plecări individuale, parteneriatul cu Traian Băsescu ar trebui continut şi ar fi utilă o apropiere, la un moment dat, între PDL şi Mişcarea Populară.
Udrea dezminte zvonurile privind plecarea sa şi a susţinătorilor la altă formaţiune politică şi face următoarele precizări:
" * Exista nemultumiri in randul celor care au votat motiunea mea legate de modul in care s-a organizat Conventia Nationala, de rezultatul CNC-ului si de strategia actualei conduceri de a se detasa de parteneriatul cu Traian Basescu.
* Ca urmare, au fost multe discutii in care cea mai mare parte a sustinatorilor mei, sefi de organizatii, parlamentari, primari, consilieri judeteni si locali, membri din teritoriu, au propus plecarea din partid.
* Nu am incurajat aceasta solutie. Dimpotriva, am cerut si argumentat ramanerea in PDL si implicarea noastra activa in lupta cu USL, avand ca tinta castigarea alegerilor viitoare.
* Nu exista nicio strategie de rupere a partidului din partea noastra, insa responsabilitatea unitatii PDL apartine conducerii actuale, care a participat la alegerile interne avand ca principal mesaj unitatea partidului.
* Nu pot fi excluse total plecari individuale, dar eu sper sa nu se mai repete cazuri ca cele ale lui Mihai Stanisoara si Ion Cupa.
* Personal, in calitate de simplu membru de partid, voi contribui la efortul comun de a reconstrui un PDL puternic, insa raspunderea pentru atingerea obiectivelor asumate de liderii sai (25% la europarlamentare si 35% la parlamentarele viitoare) apartine in totalitatea actualei echipe de conducere a partidului.
* Atat eu, cat si colegii care au fost alaturi de mine in competitia interna, cei care am sustinut nevoia schimbarii PDL, dar si multi dintre sustinatorii lui Vasile Blaga, credem ca parteneriatul cu Traian Basescu trebuie continuat. Si asta spre binele Romaniei, care are nevoie de finalizarea reformelor incepute impreuna. * Dar si spre binele PDL, care are nevoie sa aiba in continuare de electoratul Presedintelui.
* Cred ca o apropiere, la un moment dat, intre PDL si Miscarea Populara este utila. La fel ca si apropierea de celelalte formatiuni politice de centru-dreapta. Este nevoie de o singura forta politica puternica, avand o singura voce si un singur mesaj, care sa se adreseze acestui electorat de centru-dreapta".

×
Subiecte în articol: Elena Udrea