x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea, primele declaraţii despre protestele din România: Soluţia nu e să-l schimbi pe Boc cu Ponta

Elena Udrea, primele declaraţii despre protestele din România: Soluţia nu e să-l schimbi pe Boc cu Ponta

20 Ian 2012   •   11:59
Elena Udrea, primele declaraţii despre protestele din România: Soluţia nu e să-l schimbi pe Boc cu Ponta

Ministrul Dezvoltarii a declarat, astazi, la Iasi, ca 'numultumirile oamenilor sunt absolut justificate', insa 'amestecul politicului si incitarea Opozitiei la violente nu poate sa aduca nimic bun pentru Romania'. Elena Udrea s-a aflat astazi la Iasi pentru a semna contractul de finantare din fonduri europene pentru valorificarea turistica a Ansamblului metropolitan din Iasi.

"A fost o perioada estrem de grea, in care pot sa va spun din experienta de ministru ca poate nu am avut timp sa vorbesc nici cu familia, de foarte multe ori. Nu este nici pe departe o scuza, dar este un motiv pentru care, de multe ori, nu am fost suficient de prezenti in a dialoga cu societatea civila, in a dialoga cu oamenii. Poate astazi ar fi avut o intelegere, o alta intelegere a situatiei", a afirmat Elena Udrea.

Potrivit ministrului Udrea, orice solutie trebuie sa fie negociata, "nu exista o alternativa credibila in acest moment la actualul Guvern", iar inlocuirea lui Emil Boc cu Victor Ponta nu este o solutie.

Liderul PDL a mai afirmat ca in acest moment nu exista o alternativa politica credibila si ca protestele sunt indreptate impotriva intregii clase politice si a tututor politicienilor in ultimii 20 de ani. In opinia ministrului, protestele vor continua atat timp cat oamenii vor considera ca mai au lucruri de spus guvernantilor si clasei politice, iar important esta ca opozitia sa nu puna paie pe foc.

"Sunt imagini care se vad si in afara. Sunt imagini pe care le vad institutiile europene, institutiile financiare, partenerii externi ai Romaniei, imagini pe care le vad potentialii investitori in aceasta tara. Romania are un echilibru economic fragil. Solutiile la problemele sociale pe care astazi le vedem exprimate in strada trebuie sa fie solutii negociate, dar solutii economice in primul rand. Bun, eu am fost huiduita si la meciul lui Bute. Se poate intampla. Este - asa cum spuneam - o nemultumire a oamenilor fata de guvernanti, in special fata de cei mai cunoscuti pentru ca este mai usor sa te exprimi imptriva unei persoane pe care o poti identifica. Imi asum acest lucru. Sunt parte a acestui guvern, un guvern care a facut multe lucruri bune. Sigur, ca orice guvernare, foarte probabil ca putea sa faca anumite lucruri mai bine", a continuat minsitrul, care a precizat ca "in alte tari cu situatii economice mult mai grave opozitia a fost constructiva, nu a speculat un context pentru a ajunge la putere".

'Problema nu este cine ajunge la putere, ci cine gaseste solutii', a conchis ministrul Dezvoltarii si Turismului. (V.M.)

×
Subiecte în articol: declaratii Elena Udrea proteste