x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Boc: FMI vine luna aceasta la Bucureşti

Emil Boc: FMI vine luna aceasta la Bucureşti

06 Ian 2010   •   00:00

Fondul Monetar Internaţional vine la Bucureşti în ianuarie, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc. "FMI va veni la Bucureşti luna aceasta. Nu pentru renegocierea acordului", a declarat Boc, întrebat despre scopul misiunii.



România a tras până în prezent două tranşe din cele opt prevăzute în pachetul de finanţare externă de la Fondul Monetar Internaţional.

Pachetul de finanţare externă de la FMI se întinde pe doi ani, până în anul 2011, în opt tranşe. Pentru anul 2009 erau programate trei tranşe, din care România a tras doar două, o tranşă de 5 miliarde de euro, care a intrat la BNR şi una de 1,7 miliarde de drepturi speciale de tragere (DST), care a intrat la Ministerul de Finanţe. Împrumutul extern de aproape 20 de miliarde de euro va veni în opt tranşe de la FMI, cinci de la Comisia Europeană (CE) şi trei de la Banca Mondială.

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu consideră că partenerii externi vor susţine în continuare România, iar în 2011 aceasta va obţine o îmbunătăţire a rating-ului. Acesta a apreciat că există şi posibilitatea unei flexibilizări a discuţiilor cu partenerii internaţionali, în contextul acordului cu FMI, pe diverse proiecte de dezvoltare, inclusiv atragerea de fonduri europene.

×
Subiecte în articol: politic