x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Boc: Reîntregirea salariilor este posibilă datorită guvernelor PDL

Emil Boc: Reîntregirea salariilor este posibilă datorită guvernelor PDL

07 Mai 2012   •   10:17
Emil Boc: Reîntregirea salariilor este posibilă datorită guvernelor PDL

Presedintele PDL, Emil Boc, a tinut sa sublinieze, intr-o conferinta de presa, ca reintregirea salariilor "este rezultatul reformelor economice adoptate de catre guvernele PDL". Boc a mai spus ca, astazi, PDL va vota impotriva Guvernului Ponta.

Reintregirea salariilor se datoreaza performantei pe care guvernele PDL le-a avut. Noi am facut ceea ce trebuia, iar astazi puteam vorbi despre aceasta reintregire a salariilor. Cresterea economica din 2011, reforma cu cheltuielile bugetare si disponibilizarile din sectorul bugetar au facut ca aceste reintregiri sa poata avea loc. Sper ca Guvernul Ponta sa recunoasca faptul ca acest lucru este posibil datorita masurilor luate de guvernele PDL", a declarat Emil Boc.

Presedintele PDL a mai spus ca democrat-liberalii vor participa la votul de investire a Guvernului Ponta, dar ca vor vota impotriva, motivand, printre altele, "multiple probleme de incompatibilitate si majorarea numarului de ministere, de la 18 la 21".

"Pe langa problemele arhicunoscute cu domnul Alistar, cu doamna Dumitrescu, se mentin in continuare suspiciuni cu domnul Mircea Diaconu, aflat intr-un regim de incompatibilitate in plina derulare. Sau ceea ce presa a sesizat cu privire la ministrul pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, care a fost expulzat din lumea bancara anii trecuti, dupa ce, in septembrie 2008, a lansat un atac speculativ impotriva leului. Sunt afirmatii din presa, suspiciuni care nu au fost pe deplin lamurite si care vor plana in continuare asupra unui ministru din Cabinetul propus", a declarat presedintele PDL.

Boc a adus ca un al doilea argument pentru votul PDL impotriva Guvernului Ponta pe cel legat de majorarea numarului de ministere.

"Am traversat partea cea mai grea a crizei economice, dar nici pe departe vremurile nu sunt stabile in Europa. (...) Nu cred ca Romania ar trebui sa-si permita un huzur pe bani publici prin majorarea numarului de ministere si de portofolii pentru a da satisfactie unor persoane din USL care sa aiba neaparat o functie guvernamentala. Cred ca decenta impunea macar pastrarea aceluiasi numar de ministere pe care guvernele anterioare le-au avut", a spus Emil Boc.

Liderul democrat-liberalilor i-a acuzat in context pe liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta ca, odata ajunsi la putere, au uitat foarte multe lucruri pe care le-au spus cand erau in opozitie.

"Daca va amintiti, reducerea numarului de parlamentari era un lucru pe care Victor Ponta si crin Antonescu il rosteau in fiecare zi. Acum ii mai auziti vorbind de asa ceva? Au uitat de reducerea numarului de parlamentari si de ce au votat romanii la referendumul din 2009. Imediat ce au ajuns la putere au uitat de toate promisiunile pe care le-au facut. Asta spune despre fata adevarata a USL, diferenta dintre vorba si fapte a acestei structuri politice. De asemenea, vorbeau de alegeri anticipate. Ati mai auzit vreodata aceasta tema discutata in USL? Parca nici nu vroiau sa se intalneasca nici in acelasi oras cu cei de la UNPR. Acum incheie protocoale de guvernare", a afirmat Boc.

Emil Boc a acuzat si faptul ca premierul desemnat a nominalizat la justitie un ministru politic, pierzandu-se astfel "un bun de pret" ce fusese castigat prin pastrarea in ultimii patru ani la portofoliul justitiei a unui ministru independent.

"Imediat ce au ajuns la putere au renuntat la acest bun apreciat de Comisia Europeana si imediat au trecut la politizarea justitiei prin impunerea unui ministru politic", a sustinut liderul democrat-liberal.

El a apreciat de asemenea ca prin programul de guvernare anuntat de Guvernul Ponta se doreste atacarea reformei realizate in domeniul educatiei si 'reintroducerea mediocritatii in sistemul de invatamant'.

Emil Boc considera totodata ca in domeniul economiei printr-o serie de masuri anuntate se doreste incurajarea risipei banului public. El a dat exemplu Oltchim, societate care urmeaza sa fie privatizata la toamna, dar pentru care Guvernul Ponta propune si introducerea unui management privat 'pentru a mai cheltui 200.000 de euro'.

"Daca se face oricum privatizare, de ce sa mai cheltuim 200.000 de euro din iunie pana-n septembrie? Este doar pentru a da o satisfactie punctuala, de partid, unui client politic al USL", a spus Boc. Liderul democrat-liberal a sustinut si ca Executivul Ponta prin programul de guvernare propus a preluat mai multe proiecte incepute de guvernarile PDL, uitand sa precizeze acest lucru.

"In rest, in programul de guvernare se lauda cu foarte multe propuneri ale guvernelor PDL", a acuzat Boc.

Liderul democrat-liberalilor a dat exemplu in acest sens 'laserul de la Magurele' si 'reabilitarea termica a blocurilor'. Emil Boc si-a exprimat speranta ca Guvernul Ponta sa aiba 'eleganta' sa recunoasca faptul ca mai multe obiective de infrastructura cu termene de finalizare in urmatoarea perioada, cum ar fi autostrada Bucuresti-Ploiesti, au fost derulate in mare parte in vremea guvernarilor PDL.

×