x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Epurare politică şi la Agricultură

Epurare politică şi la Agricultură

de Florina Zainescu    |    06 Oct 2009   •   00:00

Toţi directorii instituţiilor deconcentrate din Ministerul Agriculturii propuşi de PSD vor fi schimbaţi, a anunţat Radu Berceanu, ministrul interimar de resort. Schimbări s-au produs şi la vârful ministerului, la APIA, RNP şi ADS.

"Directorii din teritoriu propuşi de PSD, care presupun că sunt nişte specialişti buni, vor fi înlocuiţi de nişte specialişti şi mai buni, propuşi de PDL", a declarat el. Şi pentru ca presa să înţeleagă mai bine decizia de schimbare din funcţie a oamenilor PSD din fruntea deconcentratelor, Berceanu a dat exemplul unui ziarist, foarte bun specialist, care lucrează pentru ziarul A dar, de fapt, ţine cu ziarul B de la care a plecat şi care l-a lăsat la A ca să mai îngreuneze nişte lucruri şi ca să dea informaţii despre ce subiecte se pregătesc.

A trecut mai apoi la soldaţii japonezi: "Nu cred că este cazul să păstrăm nişte soldaţi japonezi rămaşi prin insule de la războiul trecut. Oricum o să avem războaie multe cu pierderi mari şi avem nevoie de profesionişti". Însă de profesionişti care să aplice imediat şi bine toate deciziile ministerului şi ale Guvernului, nu care să pună beţe în roate.

La nivelul ministerului, Berceanu a declarat că n-a făcut foarte multe schimbări. "I-am înlocuit doar pe cei care şi-au dat demisia", a precizat el. Iar în locul celor doi secretari de stat şi a unui subsecretar de stat care şi-au dat demisia săptămâna trecută, a fost numit un singur secretar de stat, Nicolae Giugea. Practic Ministerul Agriculturii va funcţiona cu numai doi secretari de stat, ambii de la PDL.

FLUTUR ŞI-A IMPUS OMUL LA RNP
Noi şefi sunt şi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), Agenţia Domeniilor Statului (ADS) şi la Regia Naţională a Pădurilor (RNP) Romsilva. Valerian Solovăstru a fost adus de la Direcţia Silvică Suceava pentru a ocupa postul de director general al RNP în locul lui Florian Munteanu, susţinut de PSD. Pentru obţinerea acestei funcţii Solovăstru a avut suţinerea liderului PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, care se pare că a propus ca Regia Naţională a Pădurilor (RNP) să fie condusă un reprezentant al celei mai mari Direcţii Silvice din ţară.

Valerian Solovăstru a fost şef al Direcţei Silvice Suceava în perioada februarie 2007 - martie 2009 şi mai apoi director tehnic al instituţiei. În fruntea APIA a fost numită Melinda Kerekeş, fostul director adjunct al instituţiei, în urma demisiei lui Daniel Constantin. La ADS, după avansarea lui Giurea în funcţia de secretar de stat, conducerea a fost preluată de Adrian Didă, anterior vicepreşedinte al instituţiei.

BOLNAVII, AMENINŢAŢI
Berceanu s-a arătat surprins de faptul că mulţi angajaţi din minister au intrat brusc în concedii medicale. "Brusc a dat o molimă necunoscută. Sper ca cel puţin cei care sunt funcţionari publici şi care au fost îndemnaţi să plece în concedii medicale cât mai lungi ca să creeze probleme aici, să se însănătoşească cât mai repede", a declarat el. Pentru că altfel ar putea constata că ministerul funcţionează bine şi fără ei, a ameninţat voalat Berceanu.

"Dacă o să constat, vremelnic, că ministerul funcţionează la fel de bine cu un număr mai mic de persoane, o să mă gândesc la o nouă organigramă, cu mai puţini cetăţeni, mai sănătoşi şi mai bine plătiţi", a atras el atenţia.

×
Subiecte în articol: politic