x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eugen Tomac: Referendumul nu este despre Iohannis şi despre Dragnea

Eugen Tomac: Referendumul nu este despre Iohannis şi despre Dragnea

22 Mai 2019   •   19:11
Eugen Tomac: Referendumul nu este despre Iohannis şi despre Dragnea

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri, la Vaslui, că alegerile de duminică sunt "atipice şi complicate" şi a susţinut că referendumul organizat odată cu scrutinul pentru Parlamentul European este mult mai important.

Liderul PMP a mai spus că partidul său şi-a asumat din responsabilitate să susţină referendumul, deşi acesta este foarte slab organizat. "Un test în care am fost împinşi fără voia noastră", a adăugat el.

"Este un referendum prost pregătit, un referendum neexplicat, dar cu consecinţe extrem de dure pentru noi ca ţară, pentru că dincolo de cele două întrebări extrem de stângace şi nesusţinute de nimeni într-un mod profesionist (...), tema este foarte complicată şi produce efecte imediate, iar pe termen mediu şi pe termen lung, prin invalidarea acestui referendum, România este pusă pe nedrept într-o poziţie extrem de complicată. Referendumul nu este despre Iohannis şi despre Dragnea, referendumul este despre următorul lucru: dacă poporul român înţelege ce înseamnă nevoia de a avea o justiţie independentă în mod real şi dacă înţelege ce înseamnă stat de drept. În Tratatul UE, când te duci la Bruxelles, şi iei cunoştinţă şi te uiţi pe document, există un preambul care sună aşa: Uniunea Europeană s-a creat din dorinţa de a apăra următoarele valori - pacea, libertatea, democraţia şi statul de drept. Rezultatul acestui referendum, invalidarea lui îi va permite oricărui politician de doi bani sau de zece din UE, să vină cu un cinism incredibil şi să spună 'voi singuri aţi hotărât printr-un referendum că nu vă interesează statul de drept'", a declarat Eugen Tomac, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele PMP şi-a exprimat convingerea că scena politică românească se va reseta complet după alegerile de duminică.

"În primul rând există un lucru pe care îl sesizează oricare cetăţean: PSD nu va mai lua 46%, cât a luat în urmă cu doi ani şi jumătate. E o chestiune cât se poate de evidentă că până acum, în tot ceea ce au făcut în actul de guvernare, pe chestiuni care sunt absolut condamnabile din punctul de vedere al atitudinii lor, au invocat că au acest suport popular. Nu îl vor mai avea. Nu-mi dau seama cât va fi scorul lor, dar sigur nu va fi cu cifra 4 în faţă. Pe de altă parte, nici celelalte partide care visează şi îşi inventează singure sondaje în baie nu vor obţine scorurile pe care estimează că le vor obţine", a apreciat Tomac.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tomac iohannis dragnea referendum