x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Euronews: "Cel mai probabil, Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni"

Euronews: "Cel mai probabil, Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni"

21 Aug 2012   •   07:50
Euronews: "Cel mai probabil, Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni"

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei decid astazi validitatea referendumului de demitere a lui Traian Basescu. Magistratii, cel mai probabil, vor invalida referendumul pe ca cvorumul necesar nu a fost intrunit, scriu jurnalistii de la Euronews. Asta inseamna ca, in ciuda faptului ca 88% dintre participantii la vot au spus DA demiterii presedintelui, Traian Basescu se a intoarce la Cotroceni.

Euronews scrie si despre faptul ca Guvernului Ponta sustine ca prezenta persoanelor decedate si a romanilor plecati in strainatate pe listele electorale permanente au cauzat neindeplinirea cvorumului de 50% plus unul.

"Cei mai multi se asteapta la intoarcerea la putere a lui Basescu si la continuare luptei politice din Romania", adauga Euronews.

"Consiliul Europei sustine ca CCR a fost supusa unor presiuni politice "socante" inainte de decizie si il acuza pe premierul Ponta de subminarea legii. In replica, Ponta il acuza pe Basescu de blocarea politicilor guvernamentale si ca ignora mari cazuri de coruptie", conchide publicatia.

×