Guvernul condus de Emil Boc si-a angajat raspunderea in Parlament de sapte ori, cu 13 legi asumate individual sau la pachet. Astfel, actualul Executiv a folosit angajarea raspunderii mai mult decat toate guvernele din ultimii 20 de ani.
Cabinetul Boc si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, pentru prima data, la 22 iunie 2009, pe proiectele Codului civil si al Codului penal.
La data de 15 septembrie 2009, premierul a venit din nou in plenul Parlamentului pentru a-si angaja raspunderea pe trei acte normative privind Educatia, Salarizarea unica in sistemul bugetar si Restructurarea agentiilor din subordinea Guvernului, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordului cu FMI si CE.
In 2010, la 7 iunie, Guvernul si-a angajat raspunderea, in fata Camerelor reunite ale Parlamentului, pentru Proiectul de lege privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar (care prevedea reducerea salariilor din sistemul bugetar cu 25%), precum si pe Proiectul de lege privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.
La 28 octombrie 2010, Executivul si-a angajat raspunderea pentru Proiectul legii Educatiei Nationale.
La data de 14 decembrie 2010, Guvernul si-a angajat raspunderea asupra Proiectului legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, precum si a Proiectului de lege privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice.
In sfarsit, la data de 8 martie 2011, Guvernul Boc si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, pentru noul Cod al muncii. Premierul Emil Boc a mentionat ca noul document va diminua rigiditatea pietei muncii, printr-un amendament prin care se permite mai usor angajatorilor sa incadreze personal dupa ce fac disponibilizari.
La 18 aprilie 2011, Guvernul Boc si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului pentru legea de uniformizare a salariilor din invatamant, in anul 2011, precum si pentru Codul de dialog social.