x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Există un Acord tacit între membrii Cabinetului privind candidaţii la preşedinţie"

"Există un Acord tacit între membrii Cabinetului privind candidaţii la preşedinţie"

11 Mai 2009   •   00:00

Atacul politic, lansat public de Vasile Blaga la adresa lui Mircea Geoană contravine unei înţelegeri tacite între miniştrii actualei coaliţii guvernamentale, a dezvăluit duminică, la Deva, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta



"A existat şi există un acord între miniştri PSD şi PD-L ai Cabinetului de a nu ataca candidatul la prezidenţiale al celuilalt partid. Marian Sârbu, Dan Nica, eu, toţi ceilalţi (miniştri, n.red) nu comentăm public activitatea domnului Traian Băsescu. Acelaşi angajament a existat şi din partea domnului Blaga, a domnului Berceanu, a celorlalţi domni, în legătură cu candidatul nostru. Dacă domnul Blaga nu l-a respectat, este responsabilitatea dânsului", a afirmat Victor Ponta.

Referindu-se la criticile aduse social-democraţilor de către democrat-liberali în ceea ce priveşte justiţia, Victor Ponta a reamintit că ultimul raport favorabil pentru România, venit din partea Uniunii Europene, a fost în decembrie 2004 şi că vicepreşedintele PD-L, Vasile Blaga, ar fi trebuit să o întrebe despre acest subiect pe Monica Macovei, fost ministru al justiţiei propus de către democraţi. "Cred că nu nouă ar trebui să ne adreseze întrebările referitoare la justiţie. O avea ieri, pe scenă (la mitingul PD-L, n.red) pe doamna Monica Macovei şi cred că acolo trebuiau îndreptate toate nedumeririle legate de justiţie, în ultimii cinci ani", a spus vicepreşedintele PSD.

×
Subiecte în articol: politic