x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică F9 - Forţa nouă, o mişcare politică nealiniată a clasei de mijloc

F9 - Forţa nouă, o mişcare politică nealiniată a clasei de mijloc

14 Iun 2012   •   18:20
F9 - Forţa nouă, o mişcare politică nealiniată a clasei de mijloc

Joi, 14 iunie, in Bucuresti, s-a lansat o miscare politica nealiniata: "Forta Noua".
Potrivit initiatorilor, "Forta Noua' este o reprezentare a acumularii starilor de nemultumire ale clasei de mijloc din Romania fata de o clasa politica ce nu o mai reprezinta in prezent absolut deloc.
"Forta Noua" se doreste a fi principala reprezentanta a clasei de mijloc din Romania si o alternativa viabila si credibila la actuala clasa politica.

Miscarea 'Forta Noua' isi are originea in evenimentele din ianuarie 2012, cand, preocupati de aceleasi probleme ca cele reclamate de 'strada', peste 1500 de oameni din diverse medii au incercat sa gaseasca solutii la acestea, prin dezbateri in mediul online. Pe atunci, nucleul actualei miscari 'Forta Noua' s-a numit "Impreuna 2012".

Conform declaratiilor unor membri ai grupului de initiativa, aparitia miscarii nu inseamna o simpla inregimentare a inca unei formatiuni politice alaturi de toate celelalte care, de 21 de ani, viruseaza societatea romaneasca. "Forta Noua" este pur si simplu o fireasca reactie "anticorp" a clasei de mijloc fata de lipsa de reprezentativitate a actualelor partide politice. Ele sunt create de catre stat si traiesc din banii statului, adica ai fiecaruia dintre contribuabili. "Pe actualii politicieni nu ii intereseaza oamenii pe care ar trebui sa ii reprezinte, ci statul care ii imbogateste. Un stat care isi aroga insarcinari economice pentru care este prost sau deloc pregatit, care taxeaza nebazat pe nimic si care cheltuie necontrolat de nimeni, ba mai rau, care se imprumuta in numele nostru pe zeci de ani, fara sa investeasca", se arata intr-un comunicat reimis presei.

Cele noua principii ale miscarii "Forta Noua"
Libertate
Proprietate privata
Un scop
O tara cu oameni fericiti
Responsabilitate
Meritocratie
Competenta
Integritate
Transparenta

Cele noua prioritati ale miscarii "Forta Noua"
Educatie si investitie in cunoastere
Reforma statului
Fiscalitate
Sanatate
Justitia si consolidarea statului de drept
Participarea cetatenilor la viata publica
Dezvoltare economica
Afaceri externe
Regasirea reperelor morale si culturale
Expunerea dezvoltata a principiilor si prioritatilor pe siteul www.fortanoua.ro

×