x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Factura la energie : PC va fi alături de PSD

Factura la energie : PC va fi alături de PSD

de Dana Piciu    |    20 Feb 2008   •   00:00

Purtătorul de cuvânt al conservatorilor Bogdan Ciucă a precizat ieri că PC va susţine moţiunea simplă iniţiată de PSD privind facturile la energia electrică.

Purtătorul de cuvânt al conservatorilor Bogdan Ciucă a precizat ieri că PC va susţine moţiunea simplă iniţiată de PSD privind facturile la energia electrică. “Avem cele mai mari facturi la energie, avem cele mai mari preţuri la alimente, iar pensio­narii de la noi au cele mai mici pensii. Vom susţine, de asemenea, o mă­ri­re periodică a pensiilor în funcţie de inflaţie şi de puterea de cumpărare a pensiilor”, a arătat Ciucă.

Pe de altă parte, deputatul PC Lia Ardelean, care conduce Comisia parlamentară de anchetă privind uti­lizarea a 2% din veniturile din pri­vatizare pentru construcţia de lo­cuinţe sociale, a precizat că, în urma audierii ministrului Dezvoltării, Laszlo Borbely, s-a descoperit că banii ne­cesari construcţiei acestor locuinţe s-au alocat abia din ianuarie 2007, şi nu în 2002, cum era prevăzut în lege. Con­form Liei Ardelean, Laszlo Borbely a mai spus la audieri că în pe­rioada 2002-2003 sumele obţinute din privatizări au fost repartizate ex­clusiv pentru stingerea datoriei pu­blice, iar între anii 2003 şi 2006, banii au fost distribuiţi, tot printr-o ordonanţă de urgenţă, dar în alt scop.

×
Subiecte în articol: politic