x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea, după ce Bucureștiul a depășit rata de infectare 3 la mia de locuitori: Prefectul nu este un adept al dialogului

Firea, după ce Bucureștiul a depășit rata de infectare 3 la mia de locuitori: Prefectul nu este un adept al dialogului

18 Oct 2020   •   17:33
Firea, după ce Bucureștiul a depășit rata de infectare 3 la mia de locuitori: Prefectul nu este un adept al dialogului
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Gabriela Firea declară, după ce Capitala a depășit rata de infectare 3 la mia de locuitori, iar Comitetul pentru Situații de Urgență nu a fost deocamdată convocat, că prefectul este „o persoană ceva mai introvertită”.

Decizia intrării școlilor din Capitală în scenariul roșu trebuie luată de Comitetul pentru Situații de Urgență, a spus Firea: „Nici până în acest moment prefectul numit de Guvern nu ne-a convocat în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență. Eu înțeleg și cred că și dumneavoastră înțelegeți exact care este explicația termenului , respectiv urgență și anume un comitet care se poate întruni oriunde, oricând și în weekend și sâmbăta și duminica și dacă sunt sărbătorile legale. De asemenea, subliniez că acesta se poate se poate desfășura online, deci nu presupune prezența fizică”.

Încă primarul Capitalei a spus că, din câte a înțeles, prefectul este în concediu, dar în ceea ce privește municipalitatea a făcut ceea ce ținea de ea ca și responsabilitate legală, referindu-se la dotarea spitalelor pe care le are în administrare.

În plus, a spus Firea, criza sanitară nu este exprimată de cifrele raportate duminică: „Potrivit tuturor analizelor și monitorizărilor instituțiilor internaționale, împreună București Ilfov reprezintă o comunitate de 4 milioane de cetățeni. Doar în București sunt 3 milioane și jumătate”.

Întrebată dacă a încercat să discute la telefon cu prefectul după ce a văzut bilanțul, Gabriela Firea a răspuns: „Domnul prefect este o persoană ceva mai introvertită, nu este o persoană adeptă a dialogului. Am trimis mai multe adrese și eu, și domnul viceprimar și așteptăm să fim convocați într-o ședință, fie și online”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea bucuresti Covid-19