x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Veniturile demnitarilor vor crește, cele ale medicilor, profesorilor, pompierilor vor scădea

Firea: Veniturile demnitarilor vor crește, cele ale medicilor, profesorilor, pompierilor vor scădea

18 Mar 2021   •   18:49
Firea: Veniturile demnitarilor vor crește, cele ale medicilor, profesorilor, pompierilor vor scădea
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatorul Gabriela Firea susține că Guvernul vrea să contracteze o companie externă, care să fie plătită din fonduri europene pentru a face o nouă lege a salarizării din România. Rezultatul va fi salarii mai mari pentru demnitari și mai mici pentru ceilalți bugetari, spune Firea.

Senatorul PSD consideră că Memorandumul în privința salarizării, discutat miercuri în Guvern, stabilește principii care duc la mărirea veniturilor demnitarilor și scăderea celor ale personalului sanitar, cadrelor didactice, pompierilor, polițiștiștilor, militarilor și funcționarilor.

„Concret, salariile demnitarilor, care sunt calculate prin coeficient din salariul minim, vor crește automat odată cu raportarea la noul salariu minim de 2.300 de lei”, a explicat Gabriela Firea pe Facebook.

Senatorul mai susține că salariile celorlalți bugetari vor scădea.

„Veniturile cadrelor medicale, dar și ale angajaților din sistemul de ordine publică și siguranță națională vor scădea, fiindcă li se introduce plafon maxim de sporuri de 20% (acum nu au nici măcar de 30%, ca restul, fiind exceptați)! Salariile funcționarilor din administrația centrală vor scădea fiindcă sporul nu va mai fi procent din salariul funcționarului, ci procent din salariul minim (nici măcar din cel mediu, pe care se fundamentează BASS)! Salariile din administrația locală vor scădea, fiindcă se introduc grile fixe și nu se mai lasă la latitudinea Consiliului Local, care, în funcție de cât de sărac sau bogat e, putea stabili salariile, având doar limita minimă salariul minim și limita maximă salariul viceprimarului (așa cum au cerut asociațiile municipiilor, orașelor, comunelor)”, a precizat Firea.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: gabriela firea