x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu s-a întâlnit cu Manfred Weber: Nu este nevoie de optimizarea PNRR

Florin Cîțu s-a întâlnit cu Manfred Weber: Nu este nevoie de optimizarea PNRR

15 Mar 2022   •   14:49
Florin Cîțu s-a întâlnit cu Manfred Weber: Nu este nevoie de optimizarea PNRR

Nu este niciun fel de discuție la nivel european despre o regândire a PNRR în acest moment, afirmă Florin Cîțu, după o întâlnire cu președintele PPE, Manfred Weber.

Liderul PNL spune că „programele populiste ale stângii” ar putea pune în pericol stabilitatea economică a UE.

„Am vorbit foarte mult despre situația din Ucraina, despre reformele din PNRR. Am spus foarte clar și eu, și Manfred că România rămâne ancorată să facă toate reformele din PNRR și nu este niciun fel de discuție la nivel european despre o regândire a PNRR în acerst moment”, afirmă Florin Cîțu, după întâlnirea cu Manfred Weber, președintele Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European.

El îl contrazice pe liderul PSD, Marcel Ciolacu. Social-democratul afirma recent că este nevoie de o optimizare a PNRR.

„Implementarea PNRR înseamnă bani pentru România și dacă implementăm PNRR atunci, bineînțeles, acei bani vor suplinii alte cheltuieli și o să avem alte resurse. Deci nu este nevoie de o optimizare a PNRR, este nevoie de implementarea PNRR și atunci o să vină acei bani în România, nu mai avem nevoie de alte resurse. Sunt bani gratuiți pe care îi primește România din PNRR”, adqaugă Cîțu.

Liderul PNL spune că a mai fost discutat subiectul investițiilor în UE.

„Dar am vorbit și despre pericolul ca în aceste momente să se relaxeze sau să existe din partea celor de stânga câteva programe populiste care să pună în pericol stabilitatea economică a Uniunii Europene. Atât PPE, cât și PNL trebuie să rămână puternice în fața acestor programe”, conchide Cîțu.

×
Subiecte în articol: florin citu PNRR manfred weber