x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Georgescu: Vom elimina politicile prin care băieţii deştepţi au devenit rentieri, bursieri ai statului

Florin Georgescu: Vom elimina politicile prin care băieţii deştepţi au devenit rentieri, bursieri ai statului

07 Mai 2012   •   09:10
Florin Georgescu: Vom elimina politicile prin care băieţii deştepţi au devenit rentieri, bursieri ai statului

Ministrul nominalizat pentru portofoliul Ministerului Finantelor Publice, Florin Georgescu, a afirmat, luni, ca este nevoie de o crestere economica sustenabila in conditiile de mentinere a stabilitatii financiare a tarii, cu ajustari care se fac in mod ordonat.

"Vom actiona pentru o crestere economica sustenabila in conditii de mentinere a stabilitatii financiare a tarii. Optam pentru o ajustare ordonata in cadrul procesului de reforma prin relatii de colaborare cu organismele financiare internationale. De asemenea, asigurarea procesului dezinflationist si mentinerea stabilitatii cursului de schimb sunt obiective importante pentru noi", a declarat Georgescu la audierile in Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Ministrul nominalizat pentru Finante a precizat ca executia bugetara se va realiza intr-o maniera prudenta si a spus ca 'in termeni nominali nivelul salariului va fi adus la nivelul celui din 2010'.

Florin Georgescu a enuntat cateva principii care vor domina activitatea ministerului si a spus ca gestionarea finantelor publice se va face prin credibilitate, transparenta, reguli si proceduri interne clare.

"Vom eficientiza administrarea fiscala, vom lupta ferm impotriva evaziunii fiscale si pentru a se vedea rezultate cuantificabile in folosirea banului public. Exista multe scurgeri de fonduri in zone total ineficiente", a subliniat Georgescu, potrivit Agerpres.

Pe de alta parte, acesta a avertizat ca vor fi eliminate modalitatile prin care asa-zisii baieti destepti obtin profituri din contracte cu statul.

"Vom proceda la eliminarea politicilor prin care baietii destepti au devenit rentieri, bursieri ai statului. Cum obtin ei aceste burse? Prin fraudarea banului public", a mentionat Georgescu.

Ministrul nominalizat al Finantelor a remarcat reactia salii atunci cand a vorbit despre transparenta si contractele cu baietii destepti. "Cand vorbeam despre transparenta nu prea era reactie in sala, dar cand am vorbit despre baietii destepti a inceput animatia", a spus Georgescu. Acesta a dat asigurari ca Guvernul Victor Ponta va fi de acord si va sustine Tratatul fiscal semnat la nivel european, care poate avea efecte de stabilitate si asupra Romaniei.

×