x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fraudarea alegerilor - Alianta vrea o comisie speciala de ancheta

Fraudarea alegerilor - Alianta vrea o comisie speciala de ancheta

15 Dec 2004   •   00:00

Alianta Dreptate si Adevar nu renunta la acuzatia privind fraudarea scrutinului din 28 noiembrie si va cere in Parlament, dupa validarea noilor alesi, constituirea unei comisii de ancheta care sa cerceteze neregulile de la scrutinul pentru parlamentare.

"Alegerea lui Traian Basescu ne-a intarit convingerea ca in 28 noiembrie alegerile au fost fraudate. Scrutinul a fost validat, nu vom mai putea cere anularea lui. Dar trebuie sa dam un semnal pentru viitor, ca niciodata astfel de fraude sa nu se mai repete. Putem sa tragem acest semnal de alarma la nivel politic. Justitia este insa cea care poate proceda la tragerea la raspundere a vinovatilor", ne-a declarat ieri Emil Boc, presedintele executiv al PD.

Pentru constituirea comisiei, aliatii au acum numarul suficient de parlamentari - o treime - care sa poata solicita aceasta ancheta. Dupa aprobarea solicitarii, din comisia parlamentara de ancheta vor face parte membri ai tuturor formatiunilor politice reprezentate in Legislativ. Potrivit lui Emil Boc, aceasta comisie ar urma sa ceara listele suplimentare pentru verificarea persoanelor care au votat pe aceste liste, daca ele si-au exercitat dreptul de vot de mai multe ori sau nu si, de asemenea, sa cheme la audieri persoane implicate in procesul electoral, ca alegatori sau ca reprezentanti ai institutiilor statului. "Aceasta comisie nu va trimite in inchisoare pe nimeni. Astfel de probleme se rezolva in justitie. Dar noi trebuie sa stabilim adevarul", a reluat Boc.

Liderul PD a precizat ca decizia privind solicitarea comisiei nu a trecut inca prin Consiliul de Coordonare al Aliantei, pentru ca forul nu s-a intrunit, dar a fost stabilita intre cele doua formatiuni de principiu. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic