x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Frunda - "PSD+PUR si UDMR vor face majoritatea"

Frunda - "PSD+PUR si UDMR vor face majoritatea"

08 Dec 2004   •   00:00

Vicepresedintele UDMR Gyorgy Frunda a declarat ieri ca, daca Traian Basescu va castiga fotoliul de presedinte al Romaniei, va trebui sa desemneze premierul din cadrul partidelor care au reusit sa alcatuiasca majoritatea parlamentara.

"Chiar daca domnul Basescu castiga alegerile prezidentiale trebuie sa respecte prevederile constitutionale, care arata ca presedintele investit trebuie sa numeasca un candidat la functia de prim-ministru din partidul sau partidele care asigura majoritatea in Parlament. Din moment ce PSD-PUR, UDMR, cu ajutorul si sustinerea a inca catorva voturi, ma gandesc la minoritatile nationale, asigura aceasta majoritate, atunci presedintele desemnat nu are alta alternativa decat sa numeasca candidatul din aceasta alianta guvernamentala", a sustinut Frunda intr-un interviu acordat Radio France Internationale. Vicele UDMR a mai spus ca Alianta PNL-PD nu i-a invitat niciodata la discutii pe liderii Uniunii. "Cu exceptia declaratiilor facute de domnul Basescu in conferintele de presa, nu am primit nici o invitatie, nici informala, nici oficiala, la asemenea discutii", a mai spus el.

PROGRAM. Liderul Uniunii a mai declarat ca, in negocierile dintre Uniunea PSD+PUR si UDMR, cel mai important este programul convenit de cele doua formatiuni. "Vrem un program stabil, de integrare europeana, cu un accent ferm pe lupta impotriva coruptiei", a mai spus Frunda. Vicele UDMR a sustinut ca aceste negocieri trebuie incepute inaintea turului doi al prezidentialelor. "Dupa turul doi se poate lucra la o structura guvernamentala. Nu este voie asteptam pana in ianuarie", a sustinut Frunda. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic