x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Frunzăverde, despre referendum: "Nu este un eşec al USL, Băsescu s-a întors la Cotroceni pe un soi de lipsă de democraţie autentică în România

Frunzăverde, despre referendum: "Nu este un eşec al USL, Băsescu s-a întors la Cotroceni pe un soi de lipsă de democraţie autentică în România

06 Sep 2012   •   11:10
Frunzăverde, despre referendum: "Nu este un eşec al USL, Băsescu s-a întors la Cotroceni pe un soi de lipsă de democraţie autentică în România

Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde nu considera ca referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu a reprezentat un esec pentru USL, explicand ca eroarea social-liberalilor a fost ca au acceptat pragul de prezenta la vot.

"Nu este un esec atunci cand, pentru prima data in carierea lui, Basescu pierde un asemenea scrutin cu 87 la suta. De ce e un esec? S-a intors la Cotroceni pe un soi de lipsa de democratie autentica in Romania. Nu e vorba de un esec al USL", a explicat liderul PNL, joi, inainte de reuniunea conducerii liberale.

Liderii PNL, despre referendum si momentul de pauza al lui Crin Antonescu

Frunzaverde a precizat ca eroarea USL a fost ca a acceptat pragul de prezenta la vot si ca nu trebuie sanctionat nimeni, ci Uniunea trebuie sa se pregateasca pentru alegerile parlamentare.

"A fost o eroare ca am acceptat acel prag. Nu am stiut ca ne confruntam cu alt timp de democratie, altfel abordat. Nu cred ca trebuie sanctionat nimeni, trebuie sa ne pregatim serios pentru alegerile parlamentare, care vor fi mult mai grele decat ne asteptam, decat o arata azi sondajele, care plaseaza USL 60 la suta. Un plus de mobilizare in planul managementului politic este necesara in acest moment", a spus fostul democrat-liberal, care crede ca sistemul de vot de la parlamentare ajuta foarte mult partidele cotate la nivelul din prezent al PDL.

Acesta mai spus ca pragul impus si "din nefericire acceptat de USL" a contravenit practicilor europene si ca acest lucru nu se intampla nicaieri in Europa, cu exceptia acelor democratii care impun votul prin lege.

"Prezenta la vot slaba nu este dictata de lipsa de competenta a conducatorilor locali, este data de specificul acelor zone", a punctat Frunzaverde, care a sustinut ca este nevoie de o alta legislatie in domeniul electoral.

×